Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Dedic acest film tutoror celor care au citit cartea “Mandrie si Prejudecata” si si-au zis “Cartea asta mai avea nevoie de ceva… de zombie!”. As fi vrut sa spun ca americanii nu inceteaza sa ma suprinda (negativ), dar se pare ca Pride and Prejudice and Zombies (2016) este o coproductie englezo-americana. Va intrebati cum a putut cineva sa permita filmarea unei asemenea aberatii? Nu sunteti singuri!

Din cate am inteles, filmul este inspirat din cartea cu acelasi nume. Cine ar fi crezut ca cineva este capabil sa scrie asa ceva… S-ar putea sa fiti foarte surprinsi, dar cartea respectiva a fost best-seller. Nu mai aveti sperante pentru aceasta lume? Perfect. Gandim la fel.

Isi bate acest film joc de cartea Pride and Prejudice/Mandrie si prejudecata? DA! S-ar putea spune ca este un fel de parodie. Merita sa il vedeti? Daca v-a placut cartea… cu siguranta NU MERITA SA VA PIERDETI TIMPUL CU EL. O bataie mai mare de joc mai rar o sa aveti ocazia sa vedeti. Saraca literatura clasica. Pe langa faptul ca nimeni nu o mai citeste, mai trebuia sa apara si un “geniu pustiu” care sa o distruga complet.

Desigur, daca subiectul cartii nu v-a pasionat (sau nu ati auzit niciodata de ea), puteti sa il incercati. Faptul ca literatura clasica nu inseamna nimic pentru voi s-ar putea sa va ajute. Desi nu este incadrat in categoria “comedie” (nu am nici cea mai mica idee de ce), Pride and Prejudice and Zombies (2016) o sa va faca sa radeti de foarte multe ori. Banuiesc ca trebuie sa va reduceti semnificativ IQ-ul pentru a aprecia aceasta poveste.

Sper din tot sufletul ca acesta va fi ultimul film in care paranoia aceasta cu zombie isi face aparitia. Am inceput sa am o foarte mare alergie la acest subiect.

Povestea: Pe scurt, cele cinci surori Bennet au doua probleme foarte mari: trebuie sa isi gaseasca un sot si sa pazeasca de populatia in crestere de zombie care bantuie prin Anglia. Vor reusi ele sa se casatoreasca si sa nu devina felul intai pentru armata de zombie? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *