The Fault in Our Stars (2014)

Oamenii cred ca intri in depresie atunci cand ai cancer, ceea ce este adevarat. Numai ca depresia nu este un efect secundar al cancerului. Depresia este un efect secundar al faptului ca urmeaza sa mori, iar tu stii asta. Cam asa incepe povestea noastra, The Fault in Our Stars (2014), o drama romantica diferita fata de ceea ce ati vazut pana acum, un film foarte bun pe care ar trebui sa il aveti in vedere. O poveste de dragoste cu un final tragic, cunoscut, care incepe neasteptat si poate ramane o eternitate in amintirea celor care i-au fost martori.

Banuiesc ca v-ati dat seama pana acum ca dragostea nu este eterna, cel putin nu in realitatea noastra. Viata bate filmul, iar dragostea dureaza maxim trei ani (conform unor cercetatori britanici care sunt platiti; inca nu mi-am dat seama pentru ce sunt platiti). Trecand peste gluma, chiar daca dragostea pe care am avut-o pentru o persoana nu mai este ca la inceput, ea va ramane mereu in amintirea noastra. Indiferent ce s-ar intampla, o persoana care a insemnat ceva pentru noi nu poate fi uitata. Invatam mereu ceva de la experientele prin care trecem, de la oamenii care au fost sau sunt in viata noastra.

Povestea: Hazel si Augustus sunt doi adoloscenti inteligenti, rebeli (impotriva “curentului”) si cu o pofta foarte mare de viata. S-ar putea spune ca ultima lor calitate se datoreaza mai ales faptului ca amindoi au infruntat moartea si au reusit sa scape… pentru moment. Si pentru ca viata este plina de surprize, cei doi se intalnesc la un grup de suport pentru oamenii cu cancer. Dragostea la prima vederere sau nu, Hazel si Augustus simt din prima clipa o atractie si… se indragostesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *