A 6-a editie Pelicula

A 6-a editie a festivalului Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, va avea loc anul acesta intre 8 si 12 Septembrie la Bucuresti si pentru prima data la Cluj-Napoca, intre 17 si 19 Septembrie.


La Bucuresti filmele pot fi vazute la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes si la Verde Stop Arena iar in Cluj-Napoca la Cinema Victoria. Filme exclusiv online pot fi vizionate cu subtitrare in limba romana, in perioada 13-19 Septembrie, pe platforma Cinesquare(www.cinesquare.net).

Película reia anul acesta sectiunea competitionala, ce aduce productii premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic si Portugalia.

VALENTINA (Brazilia), filmul de debut al regizorului brazilian Cássio Pereira dos Santos, castigator a 16 distinctii, printre care Premiul Publicului la Festivalul International de Film de la São Paulo, spune povestea unei fete trans si a mamei ei, care se muta într-un alt oras pentru a avea parte de un nou început.

KARNAWAL(Argentina/Bolivia) (r. Juan Pablo Félix), selectionat în 2020 la Festivalul International de Film de la Toronto, îl are în prim plan pe un tanar dansator Malambo care, în timpul carnavalului, langa granita Argentinei cu Bolivia, se pregateste pentru cea mai importanta competitie din viata sa. Productia a fost distinsa cu premiul pentru Cel mai bun film ibero-american la festivalul de Film de la Malaga.

CLARA SOLA(Costa Rica), lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes în sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, arata cum Clara, o femeie retrasa de 40 de ani dintr-un sat îndepartat din Costa Rica, experimenteaza o renastere sexuala si mistica, în timp ce începe o calatorie pentru a se elibera de conventiile religioase si sociale represive care i-au dominat întreaga viata.

50 O DOS BALLENAS SE ENCUENTRAN EN LA PLAYA(Mexic) (r. Jorge Cuchi) se regaseste în selectia din acest an a Festivalului de Film de la Venetia si a castigat premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul International de Film de la Cairo. Doi tineri de 17 ani, Félix si Elisa, se întalnesc în timp ce joaca controversatul Balena Albastra, se îndragostesc si decid sa accepte împreuna provocarea finala a jocului.

LISTEN(Portugalia), debutul în lungmetraj al regizoarei portugheze Ana Rocha, premiat în 2020 la Festivalul de Film de la Venetia, spune povestea Belei si a lui Jota, ce traiesc într-o suburbie din Londra si se confrunta cu dificultati serioase atunci cand serviciile sociale pun întrebari legate de siguranta celor trei copii ai lor. Surzenia fiicei de 7 ani declanseaza un proces în sistem care pare sa nu se mai opreasca.

Pe langa proiectiile de film, Pelicula propune publicului din Bucuresti o experienta ibero-americana completa, asemanatoare unei vacante ALL INCLUSIVE în tarile din spatiul latin, adaugand în continut, ca în fiecare an, evenimente tematice (mini-concerte de muzica traditionala, expozitii, reprezentatii de dans, discutii despre experientele din America Latina si/sau spatiul iberic, workshopuri pentru copii).

Programul complet al festivalului va fi disponibil in curand pe site-ul www.peliculafiesta.ro si pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achizitionate de pe eventbook.ro, la finalul acestei luni.

Pentru vizionarile online, biletele pot fi achizitionate direct de pe platforma Cinesquare intre 13 si 19 Septembrie.

No Responses to “A 6-a editie Pelicula”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *