Apel de proiecte Street Delivery 2021

Dupa 15 ani de prezenta continua in spatiul public, Street Delivery invita cartierele Bucurestiului sa parcurga orasul in joaca. Editia din 2021 a evenimentului-manifest are loc intre 2 si 4 Iulie si se concentreaza pe copilarie, adolescenta si recuperarea orasului.

În primul weekend din iulie, când al treilea val pandemic se va fi domolit, Street Delivery București privește orașul prin caleidoscopul copilăriei — un loc unde ideile sunt jocuri și jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic, batem străzile în căutarea unui oraș în care bunele practici sunt mărite, reproduse, aplicate; unui oraș cu repere adoptate, cu spații deschise comunităților, un oraș văzut de copilul cu înghețata în mână, care vrea să alerge și să se joace.

Street Delivery 2021 reimaginează orașul ca pe o mare tablă de joc cu proiecte răspândite în cartiere și recompuse online, dar și la pas, așa cum merită redescoperit orașul. Comunitățile vor fi provocate să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața mai bună, mai plăcută și mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către pietoni a devenit o necesitate.

Nu exista limita de varsta.

Ce vrem? Să (re)împrietenim locuitorii cu cartierele lor. Fie că vorbim de o căutare de comori urbane, de jocuri educative, proiecții de film prin grădini sau parcări, ateliere în fața, spatele sau chiar în scara blocului, grădini comunitare reamenajate sau de picturi murale care să ne coloreze plimbările prin cartier. 

Proiectele pot fi înscrise în următoarele categorii și pot fi propuse pentru un anumit loc din București sau pot lua forma unui concept general pe care să-l poziționăm ulterior în spațiu:

1. ACTIVARE URBANĂ // Frunza
= proiecte urbane sau intervenții arhitecturale care reactivează sau îmbunătățesc spații din oraș, pe apă sau pe uscat

2. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ // Țară, țară, vrem oraș!
= proiecte culturale care pot îmbunătăți viața comunităților

3. INTERVENȚIE ARTISTICĂ // 1, 2, 3, la perete dai!
= proiecte artistice care readuc la viață spațiul public (street art, instalații, sculptură etc.)

4. APROPIERE COMUNITARĂ // Lapte gros
= proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni

5. EDUCAȚIE // Șotron
= proiecte educaționale care încurajează o viziune responsabilă asupra orașului și planetei

6. THE KIDS ARE ALRIGHT! // Urbantanté 
= proiecte gândite de copii și adolescenți care transformă cartierul/școala/orașul în spațiul ideal pentru ei și prietenii lor

Impreuna cu partenerii si sponsorii editiei, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu cate 500 de euro. In functie de anvergura actiunilor, echipa organizatorica va ajuta proiectele cu idei, contacte si logistica, precum si prin mix & match-uri cu sustinatori care pot creste proiectele pe termen lung. Majoritatea evenimentelor vor putea fi urmarite si online, intr-un program special de transmisiuni live, pe parcursul intregului weekend.

Perioada de inscriere se incheie pe 25 mai.
Va rugam sa completati acest formular.

Proiectele selectate de echipa Street Delivery vor fi anuntate pe 1 Iunie, chiar de Ziua Copilului, pe site-ul → street.delivery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *