Burna Boy vine la UNTOLD

BURNA BOY, câștigător al unui premiu Grammy la categoria “Best Global Music Album”, va ajunge in aceasta vară pe scena principală a festivalului UNTOLD. Artistul, originar din Nigeria, are concerte sold-out pe marile arene ale lumii. Ed Sheeran, Justin Bieber, J Balvin, Stormzy, USHER, Chris Martin, 21 Savage, Jay Cole, Sam Smith, Beyonce, Khalid, Major Lazer, DJ Snake sau Rita Ora sunt doar câteva dintre numele mari, la nivel global, cu care BURNA BOY a avut colaborări.

Există câteva nume în industria muzicală care au reușit să ofere un mix perfect de sunete, iar BURNA BOY este unul dintre artiștii care a oferit lumii o astfel de combinație unică de dancehall, reggae, afrobeat și pop

Cu ritmurile sale contagioase și influențele diverse, genul Afrobeats a devenit rapid un fenomen global. Originar din Africa, acest stil muzical vibrant și plin de energie a captivat audiența din întreaga lume. Artiști precum BURNA BOY, Wizkid și Davido au fost printre pionierii care au propulsat Afrobeats-ul în mainstream-ul muzical internațional

Evenimente sold-out organizate pe cele mai mari stadioane din lume, din Statele Unite, Marea Britanie și Europa, dar și numărul uriaș de ascultări de pe platformele de streaming, peste 15 miliarde, au contribuit la popularitatea explozivă a acestui gen muzical.

 În 2018, albumul “Outside” a ajuns pe locul trei în Billboard Reggae, iar în 2019 a câștigat premiul la categoria “Best International Act”, în cadrul BET Awards. A fost și anul în care a fost desemnat de Apple Music, „Up Next Artist”. Din acest punct, nigerianului devine un artist cu expunere la nivel internațional, iar sound-ul său unic i-a adus o nominalizare la cea de-a 62-a ediție a premiilor Grammy, pentru albumul “African Giant”, la categoria Best World Music Album. 

Primul Grammy a venit un an mai târziu, în 2021. Albumul „Twice as Tall” a fost desemnat favorit și a câștigat premiul “Best World Music Album”. La acest album, BURNA BOY a colaborat cu Youssou N’Dour, Naughty by Nature și Chris Martin de la Coldplay.

UNTOLD se pregătește să-și deschidă porțile universului magic în perioada 8-11 august pentru sutele de mii de fani din întreaga lume, pentru care organizatorii pregătesc noi experiențe memorabile și un lineup impresionant în care sunt incluși DJ de top la nivel global: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine, Carl Cox, Fisher, Solomun, Black Coffee și mulți alții. 

Festivalul UNTOLD are loc în perioada 8-11 august, în Cluj-Napoca. Abonamentele sunt disponibile pe untold.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *