Caravana TIFF 2020 revine la Baia Mare

Baia Mare este urmatorul oras pe harta Caravanei TIFF, care duce filmele bune prin tara pentru al 11-lea an. Inttre 4 si 6 Septembrie, in Piata Libertatii, de la 20.30, vor fi proiectate trei filme multi-premiate din Spania, Romania si Islanda. 

Jocuri de putere/ El Reino, una dintre cele mai apreciate productii spaniole de anul trecut, va da startul pe 4 Septembrie, urmata de filmul politist Urma, in regia lui Dorian Boguta, premiat pentru debut la TIFF 2020, si de Tinutul / The County, o comedie islandeza despre lupta unei fermiere cu cooperativa locala.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Ajunsa la cea de-a 11-a editie, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmarind filme in aer liber in fiecare vara.

Baia Mare | Piața Libertății, 20.30

Vineri, 4 septembrie
Jocuri de putere / El Reino, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, 132’
Cu: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener
Manuel López-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziție socială bună, are o familie iubitoare și prieteni peste tot. În același timp, e un om corupt care s-a îmbogățit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunță. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?
„Thrillerul politic al anului” (Paris Match); Marele câștigător al Premiilor Goya 2019

Sâmbătă, 5 septembrie
Urma, r. Dorian Boguță |România, 105’
Cu: Marin Grigore, Teodor Corban, Irina Rădulescu, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea
Anton, un pianist celebru, este dat dispărut, iar sora şi cumnatul său anunţă poliţia. Investigaţia va dezvălui destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare cu familia şi prietenii şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare.
Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc, TIFF 2020

Duminică, 6 septembrie
Ținutul / The County, r. Grimur Hakonarsson | Islanda, Danemarca, Germania, Franţa, 92’
Cu: Arndís Hrönn, Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Sigurður Sigurjónsson
Inga, o crescătoare de vaci trecută de prima tinereţe, se răzvrăteşte împotriva influentei cooperative locale. Femeia încearcă să convingă şi alţi fermieri să i se alăture, dar întâmpină o neaşteptată rezistenţă. La ce viclenii va trebui să recurgă Inga pentru a trăi aşa cum vrea?
De la regizorul multi-premiatului Despre oameni și oi/ Rams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *