Elena Mindru lanseaza single-ul si videoclipul Hay Moon

Vocalista si compozitoarea de jazz Elena Mîndru anunta lansarea pe 14 Mai 2021 a single-ului Hay Moon, in avanpremiera viitorului sau album Hope. CD-ul este in pregatire sub labelul Eclipse Music. Invitat special: virtuosul violonist polonez Adam Bałdych. Partener de dialog inspirat, Adam contribuie la sound-ul special al pieselor, alaturi de muzicienii finlandezi Tuomas J. Turunen – la pian, Oskari Siirtola – la contrabas si Anssi Tirkkonen – la tobe. 

Single-ul si videoclipul Hay Moon se lanseaza global, fiind anuntate simultan in Romania, Finlanda, Polonia Germania si Austria. 

Originalitatea albumului constă în abordarea unei tematici atipice pentru jazz: eco-criza globală și angajarea de a transmite prin muzică mesajul că trebuie să ne unim forțele și speranțele în încercarea de a ne salva lumea în care trăim. Sunt teme regăsite atât în single-ul Hay Moon, cât și în celelalte piese de pe album, care vorbesc despre perspectivele umanității într-un viitor cu o ecologie în schimbare, cu provocări aduse de globalizare – de la migrație, la împuținarea mijloacelor de subzistență și la impactul ciberneticii și al inteligenței artificiale. 

Elena Mîndru spune: „O bună parte din muzica de pe acest album a fost concepută în perioada pandemiei. Am făcut muzică și am compus ca să trecem mai ușor prin restricțiile dure pe care le-am avut de îndurat. O modalitate de a spera că aceste vremuri se vor sfârși cât mai repede, aducând speranța unui viitor mai bun pentru omenire. Chiar dacă versurile par să ilustreze o realitate destul de sumbră și amenințătoare, ele vorbesc și de speranța că aceste vremuri tulburi aduc oamenii împreună și îi fac mai conștienți că trebuie să facem ceva pentru a proteja această lume, singura pe care o avem”.

Compoziția si aranjamentul muzical al single-ului Hay Moon este semnat de pianistul Tuomas J. Turunen, iar versurile sunt scrise de Elena Mindru. Videoclipul este regizat de Riikka Kampara, filmat de Antti Kujanpää si colorizat de Napoleon Digital. Videoclipul a fost filmat in frumosul cadru al conacului Tuomarinkylä, din Helsinki, Finlanda. Videoclipul va fi lansat simultan pe mai multe canale de socializare, inclusiv YouTube, Facebook, Instagram TV si Vimeo.

Hope va fi al cincilea disc al artistei de jazz Elena Mindru. Albumul integral va fi lansat pe data de 27 august 2021, fiind anticipat prin doua single-uri cu videoclip asociat: Hay Moon – lansat pe 14 mai 2021 si Run Away – lansat pe 11 iunie 2021.

Piesele de pe noul album sunt compozitii ale lui Tuomas J. Turunen, Elena Mindru si Adam Bałdych. Versurile sunt scrise de Elena Mindru. Piesele au fost inregistrate live la studiourile Sibelius Academy’s Kallio Kuninkala din Järvenpää, in Finlanda (2-4.8.2020).

Line-up: ELENA MINDRU – voce & EFX, ADAM BAŁDYCH – vioara si vioara renascentista, TUOMAS J. TURUNEN – pian, OSKARI SIIRTOLA – contrabas, ANSSI TIRKKONEN – tobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *