Elfi donează toti banii din vânzările Elfi Couture

Producătorul autohton de produse de hârtie Elfi, care a lansat recent prima hârtie igienică de lux din România, Elfi Couture, transformă opulența în act caritabil și arată că igiena nu ar trebui să fie un lux în România.

Astfel, toate încasările provenite din vânzarea produselor din ediția limitată Elfi Couture vor fi donate către Fundația METROPOLIS, deținută de Codin Maticiuc. Cei aproximativ 100.000 de lei vor fi folosiți pentru construirea de grupuri sanitare noi, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. Prima tranșă, în valoare de 20.000 de lei, rezultată din vânzările de până acum ale Elfi Couture, va fi donată în cursul acestei săptămâni.

Odată cu lansarea Elfi Couture, prima hârtie igienică de lux din România, producătorul autohton Elfi și-a dorit conștientizarea faptului că în România anului 2023, în gospodării, școli sau spitale, igiena este încă un lux. Astfel s-a născut ideea de a transforma luxul într-o campanie caritabilă, prin asocierea cu Fundația METROPOLIS. ONG-ul care modernizează “Spitale Publice din Bani Privați” va primi din partea Elfi 100.000 de lei, sumă ce va fi folosită pentru extinderea grupurilor sanitare de la Spitalul de Pneumologie din Cluj-Napoca.

Odată ce am produs acesta colecție limitată de hârtie igienică Elfi Couture, pe care am gândit-o inițial ca o declarație non-conformistă despre lux și statut social în societatea contemporană, ne-am dat seama că, de fapt, în România, sunt foarte puțini cei care au norocul să facă din igienă un ritual al opulenței. Din păcate, igiena, această nevoie de bază, este pentru mulți un lux pentru că este complet inaccesibilă. Ne-am dorit, astfel, să găsim o modalitate creativă prin care să readucem în discuție acest subiect sensibil. Așa că, îi invităm pe cei care își permit, să “își dea lux”, prin achiziționarea pachetului Elfi Couture, pentru că îi pot ajuta pe ceilalți să aibă parte de igienă corespunzătoare.” a declarat Adrian Constantin, Director General Elfi.

Fundația METROPOLIS, prin inițiativa “Spitale Publice din Bani Privați”, își extinde activitatea în Cluj-Napoca, prin construcția a 14 grupuri sanitare, în cadrul Secției de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”. Este al doilea proiect de renovare derulat în Cluj-Napoca, după modernizarea, renovarea și utilarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca”.

În cele 100 de paturi din Pavilionul 1, sunt tratați anual 2.520 de pacienți în sistem de internare continuă, iar odată cu modernizarea instalațiilor electrice și fluidelor medicale din fonduri europene, Fundația METROPOLIS s-a alăturat proiectului, atât prin construcția a 14 grupuri sanitare, cât și prin extinderea coloanelor de instalații sanitare în saloane.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” tratează peste 13.500 pacienți, cu 4.500 de internări, iar de peste 20 de ani nu a mai suferit nicio îmbunătățire.

“Am considerat întotdeauna că binele se face cu zgomot, e nevoie să dăm un exemplu și să inspirăm oamenii din jur și generațiile ce vin. Mă bucur că proiectul “Spitale Publice din Bani Privați” este susținut de ELFI Couture. Sprijinul primit a venit să întărească legătura acestui proiect cu comunitatea din Cluj-Napoca, unde suntem bucuroși să continuăm și să ajutăm, prin proiectul de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello.”, declară Codin Maticiuc, Președintele Fundației METROPOLIS.

Elfi Couture, prima hârtie igienică de lux din România, a fost lansată luna trecută. Produsul creat în ediție limitată, 1.000 de cutii (4.000 de role) este rezultatul unor investiții de peste 5 milioane de euro pe care producătorul român de hârtie igienică, ce deține o fabrică în județul Argeș, a făcut-o în ultimii ani. Elfi și-a dorit intrarea pe teritoriul produselor exclusiviste de lux, având în vedere că întreaga piață de produse de hârtie face trecerea de la cele low sau medium quality, către cele premium. Elfi estimează creșteri ale vânzărilor cu 25%, comparativ cu 2022.

Cei care își doresc să achiziționeze cutiile Elfi Couture și să contribuie astfel la modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, o pot face accesând acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *