Festivalul ambasadelor “One World” 2017

Editia a III-a a festivalului Ambasadelor va avea loc in perioada 7-10 septembrie 2017, la Grand Hotel du Boulevard, Cinema PRO si in Parcul Titan din Bucuresti.
Tema din acest an a festivalului este “One World”.

La Grand Hotel du Boulevard vor fi gazduite expozitiile de arta etnografica si conferintele inspirationale, in timp ce la cinema PRO veti putea viziona filme artistice si documentare recente din peste 15 tari.

Parcul Titan va fi locul de desfasurare al World Bazaar & Show, cu spectacole exotice de World Music si dansuri din toate colturile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii si workshop-uri multiculturale şi degustari de preparate culinare din peste 10 bucatarii traditionale.

Vor avea loc spectacole de muzica si dans cu influente din tari precum India, Indonezia, Angola, Argentina, Brazilia, Malaezia, Vietnam, Grecia, Cuba, Iordania, Peru, Coreea de Sud, Pakistan, Armenia, China și Romania.

Festivalul va cuprinde, ca prim element de noutate, o expoziție centrală comună, care va reuni ideea de “Costumele lumii- meșteșugul care leagă civilizațiile”, prin participarea a peste 40 de țări expozante. Această expoziție va explora ce poate avea în comun IA românească, cu broderiile și împletiturile balcanice, cu fascinantul Hanbok-ul sud-coreean, cu Sari-ul indian puternic colorat, cu tunincile misterioase thawb și caftane din zona arabă, cu huipilul mexican, cu fustanella grecească și cu desenele geometrice de pe costumele din Angola.

Această instalație multiculturală caleidoscopică de nuanțe, texturi, însemne, broderii și ornamente exotice, construită pe fundalul unor fotografii, picturi tradiționale și obiecte de artizanat, lucrate în ceramică, bronz, lemn, mozaicaturi și damascuri, a fost creată pentru a exprima într-un dialog nonverbal diversitatea culturală a lumii, conturând un spațiu metaforă ce îmbină elemente tradiționale și moderne într-un concept colaborativ original, dedicat spectaculozității straiului popular.

Programul General al Festivalului Ambasadelor ONE World 2017:

Grand Hotel du Boulevard: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 21, intersectie cu Calea Victoriei, 7-10 septembrie, program pentru public intre orele 11:00-21:00. Intrare Libera.

– Expoziții de artă textilă, artizanat și patrimoniu cultural internațional dedicate panoramei culturale tradiționale și contemporane și prezentate prin participarea a peste 40 de țări, care vorbesc despre subiecte, oameni și locuri din aceaste zone.
– Conferințe ce vor avea loc în zilele de 8 și 9 septembrie: speakeri cu poveşti captivante vor fi prezenţi în faţa publicului invitat pentru a-şi împărţi cunoştinţele, experienţele şi sfaturile lor, luând contact cu o arie extinsă de activităţi din domeniul multiculturalismului. Printre acestea amintim de conferința ce va avea loc în data de 9 septembrie, ora 11:00, organizată alături de Institutul European din România, cu tema Europa – Connecting Cultures: diversitatea culturală de la trend – setter la un copil problemă, la care vor participa cu intervenții oficiali și experți din administrația publică, reprezentanți ai mediului academic și cultural, ai societății civile, mass-media etc.

Cinema PRO: Bulevardul I. C. Bratianu nr. 6, 7-10 septembrie, program intre orele 12:00-22:00. Intrare Libera.

Peste 20 de proiectii cinematografice cu poveşti puternice si autentice ce ii vor invita pe spectatori într-o calatorie fara precedent in aspectele identitare specifice tarilor si culturilor participante.

Parcul Titan: intrarea din Bulevardul Liviu Rebreanu, cu globul lumii, program 9-10 septembrie, intre orele 13:00-22:00. Intrarea Libera.

World Bazaar & Shows: standuri expoziționale, program artistic de World Music și dansuri tradiționale într-un program efervescent și exotic, plin de culoare și ritm și diverse workshop-uri și ateliere multiculturale, meșteșugari și artizani, food court de gastronomie tradițională a peste 10 bucătării internaționale. Festivalul se va încheia pe data de 10 septembrie, cu un concert de electro – fusion cu puternice accente tradiționale maramureșene și africane, oferit de The Deep Sound of Maramureș și guest artist Ikhaya Band.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul festivalului: www.festivalulambasadelor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *