Festivalul International al Orchestrelor Radio ”RadiRo”- 2018

”RadiRo” este singurul festival dedicat orchestrelor radio din Europa si din lume, eveniment produs si organizat de Radio Romania. Cea de-a IV-a editie a festivalului se va desfasura intre 18 si 25 Noiembrie 2018 si va cuprinde doua sectiuni: concerte simfonice – derulate la Sala Radio si, in premiera la aceasta editie, concerte de jazz – prezentate la Sala Auditorium – MNAR (Muzeul Națtonal de Arta al Romaniei).

Organizat o data la 2 ani, incepand din anul 2012, ”RadiRo” a reusit performanta de a aduce in fata publicului din Romania orchestre de prima marime ale radiourilor publice din Europa si Asia.

Ediția 2018 ”RadiRo” aduce la Sala Radio orchestre europene de prestigiu, ce aparțin unora dintre cele mai importante posturi publice de radio: BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie), Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii MDR din Leipzig (Germania), Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Irlandeze (RTÉ National Symphony Orchestra), Orchestra Radiodifuziunii Elveției Italiene (Orchestra de la Svizzera Italiana) din Lugano, alături de ”gazda” evenimentului, Orchestra Națională Radio România.

Seria de concerte de jazz va fi susținută de Big Band-uri ale radio-difuziunilor publice din Danemarca, Croatia si bineinteles, România. Vedeta acestei serii de concerte va fi Aura Urziceanu, care va reveni în România după mai mulți ani, special pentru a cânta în fața publicului Festivalului ”RadiRo”, alături de Big Band-ul Radio România.

Invitati: dirijorii Vladimir Ashkenazy, Nathalie Stutzmann, pianistii Mihai Ritivoiu – laureat al Concursului International ”George Enescu”, David Fray, Javier Perianes, violoncelistul Andrei Ionita – una dintre vedetele tinerei generatii, castigator al Marelui Premiu la Concursul Internarional Ceaikovski (Moscova).

Toate concertele festivalului vor fi transmise live de Radio Romania, inregistrate si difuzate ulterior de Televiziunea Romana si difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.

Biletele si abonamentele vor fi disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

No Responses to “Festivalul International al Orchestrelor Radio ”RadiRo”- 2018”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *