Festivalul National de Improvizatie – 2021

Cea de-a noua editie a Festivalului National de Improvizatie va avea loc in perioada 16-19 Septembrie, la Teatrul National „I. L. Caragiale” Bucuresti (Sala Amfiteatru) si RECUL. Cu formate de succes din editiile anterioare care au fost reinterpretate si vor îmbraca haine noi, trupe consacrate, invitati internationali de renume in domeniu si spectacole de debut sustinute de tineri improvizatori entuziasti, festivalul invita publicul sa se bucure de tot ce poate arta improvizatiei sa ofere mai frumos si interesant in prezent.

Cele trei sectiuni – Debut, Main Section si Experimental – vor cuprinde noua spectacole programate la TNB Sala Amfiteatru (17 – 19 septembrie), precedate de un warm-up Impro Jam la RECUL (16 septembrie). Programul festivalului este disponibil pe site-ul improfest.ro. Biletele pot fi achizitionate de pe platforma Eventbook – atat pentru spectacolele de la TNB, cat si pentru vizionarea online. Accesul la Impro Jam este gratuit, in baza unei rezervari online.

Festivalul Național de Improvizație aduce și anul acesta la București nume importante în arta improvizației care vor susține reprezentații și își vor împărtăși cunoștințele cu toți cei interesați să se înscrie la workshop-urile pe care le vor susține la RECUL. Andel Sudik, actriță improvizatoare din Statele Unite ale Americii, Andrea Lagrange Laviola, actor improvizator din Italia, Cene Hale, actor improvizator din Olanda, Ignacio Buby Grinstein, actor improvizator din Argentina și Liron Levin, actor improvizator din Israel, vor susține workshop-uri atât pentru începători și publicul larg, cât și pentru improvizatorii cu experiență, iar în ultima seară ne vor bucura cu un spectacol complet improvizat în limba engleză.

Andel Sudik (SUA) – regizoare, improvizatoare, actriță și scriitoare, absolventă iO (The Improv Olympic), activează în Los Angeles și Chicago. A lucrat la Second City, Boom Chicago, a scris pentru Comedy Central News Olanda și a susținut ateliere de improvizație peste tot în lume.

Ignacio Buby Grinstein (Argentina, Israel) – actor argentinian care locuiește în prezent în Tel Aviv, a studiat actorie și improvizație, precum și arta clovnului și comedia fizică în Argentina, Israel, Italia și Columbia. A susținut turnee în întreaga lume cu spectacolul de improvizație – clovn în duo-ul cunoscut sub numele de  ImPresent. Este actor și creator al ansamblului de teatru de spectacol Panim din Tel Aviv și face voluntariat în spitale unde joacă rolul de Clovn.

Liron Levin (Israel) – improvizatoare experimentată, clovn, interpretă, actriță și profesoară de improvizație din Tel-Aviv – a studiat, de asemenea, teatru fizic, artă de spectacol, măști, păpuși uriașe și multe altele. Liron este co-fondatoare și co-directoare artistică al duo-ului de impro-clovni „ImPresent”, cu care performează în Israel și în festivaluri internaționale din străinătate, și face parte dintr-un ansamblu de teatru din Tel-Aviv.

Andrea Lagrange Laviola (Italia) – improvizator, actor și cântăreț din Roma, Italia, s-a dedicat mai mult de un deceniu teatrului. A absolvit Ingineria Spațială și Astronautică și se bucură de modul în care aceasta se îmbină cu cariera sa din domeniul artelor. Este membru al Companiei italiene de improvizație i Bugiardini, cunoscută pentru numeroase producții precum B.L.U.E. – Musical complet improvizat și premiat la festivaluri internaționale de prestigiu.

Cene Hale (SUA, OLANDA) – actriță, scriitoare și prezentatoare, s-a născut în Texas, apoi s-a  stabilit în Amsterdam. Are o vastă experiență de scris spectacole și cântece amuzante, e fondatoarea The Assembly Amsterdam și  a jucat în peste 1000 de spectacole, precum și în reclame sau scurtmetraje. A susținut ateliere de public speaking pentru peste 60 de companii importante din Europa și SUA. 

In premieră nationala, festivalul prezinta un spectacol realizat in urma unui open call pentru un workshop experimental sub forma unui incubator care a avut loc timp de o luna. „Lyric Hotel & SPA”, proiectul castigator, a fost ales de Adina Maria Sandu, Joe Bill și Adel Sudik si va fi coordonat de Bogdan Untila. Descrierea lui – „o farsa shakespeariana in ritm iambic, impartita în trei acte, plina de coincidente, drama si over acting” a cucerit juriul si va cuceri cu siguranta si publicul.

Prețul unui abonament pentru toate spectacolele de la TNB (17 – 19 septembrie) este de 150 lei. https://eventbook.ro/other/bilete-festivalul-national-de-improvizatie-9-abonament-festival 

Pretul unui bilet / spectacol este de 40 lei, iar biletul pentru vizionarea online costa 20 de lei.
Pretul unui abonament de o zi (pentru 17, 18 sau 19 septembrie) este de 60 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *