Grand Cinema & More aduce la viata fascinanta poveste a lui Salvador Dali

Grand Cinema & More va proiecta pe 23 aprilie un documentar despre anii de glorie ai excentricului pictor Salvador Dali – o productie care dezvaluie in amanunt povestea de viata a unui artist care a reusit sa se transforme intr-un personaj devenit o capodopera in sine.

„Dali – În căutarea nemuririi” propune o călătorie exhaustivă de-a lungul vieții și creației lui Salvador Dali, însă vorbește și despre Gala, muza acestuia. Documentarul începe din 1929, un an crucial din cariera și viața lui Dali, când se alătură grupului suprarealist și o cunoaște pe Gala, și continuă până la moartea artistului, în 1989.

Producția de 110 minute, semnată de David Pujol include și câteva momente bizare, precum momentul în care Dali încearcă să o seducă pe viitoarea sa soție. Filmul aduce în prim plan și clădirile pe care le-a deținut Dali, în special vila pescărească din orașul catalan Portlligat, unde Dali și-a construit primul studio. Documentarul dezgroapă și secretele din Figueres, orașul său natal unde Dali a creat un muzeu care să îi reflecte personalitatea, dar aduce în lumina reflectoarelor și castelul impunător din orășelul medieval Pubol, pe care Dali i l-a dăruit soției sale, Gala.

Contemplându-i pe Salvador Dali însuși și pe muza sa, Gala, filmul propune un tur al creațiilor pictorului, presărat cu detalii despre viața sa personală, toate îmbinându-se prin imagini și documente, unele nepublicate până acum. Documentarul merge dincolo de aparențe, creând o punte cu omul Dali și cu spațiile concepute de el care au ajutat la făurirea nemuririi sale, nemurirea unui geniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *