Open call pentru artistele independente din Timișoara

Până pe 12 decembrie, artistele independente din Timișoara își pot înscrie portofoliile pe platforma multimedia digitală https://timisoara.femmedigitale.ro/, ce își propune să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale.  

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele informații: o scurtă biografie a fiecărei artiste, alături de o poză personală de profil, 5 – 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max 4 MB fiecare) și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video. Aplicațiile pot fi trimise la adresa contact@femmedigitale.ro.

Platforma multimedia www.femmedigitale.ro a fost realizată în cadrul Femme monumentale. Femme végétale, derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

Proiectul a adus în Timișoara 5 ateliere-laborator trans-disciplinare intensive pentru profesioniste locale, 6 ateliere de dans contemporan, poezie vie, pictură în mișcare deschise publicului larg feminin, cu artistele Negru Virginia, Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Băluță, Ana Drăgan și Alexandra Gîrbea și un performance despre burnout. 

Iar, la încheierea demersului, artistele independente din Timișoara sunt invitate să se alăture inițiativei de mapare și de promovare de pe platforma https://timisoara.femmedigitale.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *