Peste 420.000 de fani au fost la UNTOLD 2023

Muzica poate face ceea ce cuvintele nu pot. Ultima zi a festivalului UNTOLD a fost o altă zi memorabilă pentru cei peste 100.000 de fani care  au fost invitați să descopere Universul UNTOLD și să combine realul cu imaginarul. 

Armin a revenit acasă, unde a fost așteptat de zeci de mii de fani care i-au fost alături până la rasăritul soarelui. Timp de 5 ore fanii UNTOLD au avut parte de un set live spectaculos. Sam Martin, câștigător al unui premiu Grammy a fost una dintre surprizele pregătite de Armin pentru fanii festivalului. Artistul de origine americană a interpretat live “My Wild Wild Son”, “Miles Away” și “Mask”. O voce perfectă, venită dintr-o altă lume, un DJ care se reinventează de fiecare dată, au fost ingredientele perfecte pentru o călătorie prin lumea sound-ului electronic. Olandezul, care pentru pentru 21 de ani la rând s-a aflat în lista primilor cinci DJ ai lumii, a reușit ca la fiecare apariție live pe Cluj-Arena să construiască o relație specială cu fanii festivalului UNTOLD, cărora a încercat să le ofere momente în premieră. Acest lucru a fost valabil și pentru ultima seară a festivalului UNTOLD. 

Artista israeliană Noa Zulu pare o prezență ireală, poate și datorită instrumentului care a consacrat-o, didgeridoo, un instrument muzical al cărui sunet este produs de tehnica circulară de respirație. Această tehnică îi permite să genereze sunete cu rezonanță, iar Cluj-Arena a trăit o experiență audio în premieră, o combinație de psy-trance și acest instrument unic, didgeridoo. Versiunea în exclusivitate pentru succesul “The Tribe” a fost un alt dar oferit de Armin van Buuren și invitata sa Noa Zulu

Ultima seară a festivalului UNTOLD a fost dedicată celor mai mari nume din industria muzicii electronice. Unul dintre cei mai mari DJ ai lumii, creatorul stilului FUTURE RAVE, francezul David Guetta care și-a uimit fanii, veniți din peste 100 de țări ale lumii cu un show incredibil, plin de emoție, pe parcursul căruia și-a declarat recunoștința pentru momentul pe care-l trăiește pe mainstage-ul festivalului UNTOLD.  

Timp de 60 de minute, zecile de mii de fani de pe Cluj-Arena au fost într-un carusel de sound-uri, de la producții clasice (“Love Is Gone”, “I Got A Feeling”, “Titanium”) până la cele mai noi piese lansate cu proiectul FUTURE RAVE, “Something To Hold On To”, “Lost in The Rhythm””, “Permanence” sau “You Can’t Change Me” au generat euforie totală și au transmis dragostea francezului pentru muzică și pentru fanii UNTOLD

Olly Alexander de la Years & Years a ajuns pentru prima dată pe la UNTOLD și și-a salutat fanii în limba română: “Bună seara, Cluj! Vă iubesc și vă mulțumesc!” Cu o energie incredibilă, artistul din Marea Britanie și-a invitat fanii să cânte împreună succesele trupei Years & Years, “Take Shelter”, “King”, “Desire”, dar și piesele incluse în cel mai nou album “Night Call”. 

Unul dintre DJ care a făcut parte din lineup-ul ultimei zile, Fedde Le Grand a venit la UNTOLD împreună cu soția sa. Olandezul a făcut o mărturisire emoționantă: “De fiecare dată când vin la UNTOLD, mă bucur de această conexiune unică. Acest lucru face ca festivalul să fie unul extraordinar.”

Fiecare dintre cele patru zile ale festivalului UNTOLD au fost extraordinare pentru fanii care s-au bucurat de fiecare artist ajuns pe mainstage. A fost un UNTOLD ca niciun altul de până acum. 

Show-ul live al trupei Imagine Dragons, momentul cel mai așteptat al ediției de anul acesta a festivalului UNTOLD, a fost dintr-o altă dimensiune. A fost o călătorie într-o lume în care singurul lucru care a contat a fost conexiunea dintre oameni, muzica și emoția. 

Porțile universului UNTOLD s-au închis pentru cel de-al optulea capitol al acestei experințe magice, dar călătoria continuă. 

Fanii UNTOLD se pot înregistra pentru ediția 2024 a festivalului, accesând: https://untold.com/register.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *