RadiRo Festival 2016

Aflat la a treia editie, festivalul RadiRo va avea loc in perioada 24 septembrie – 1 octombrie 2016, la Sala Radio din Bucuresti (Strada Gen. H. M. Berthelot, nr. 60-64). Pe scena festivalului vor urca ansambluri radio care au scris istorie in ultima jumatate de secol: Orchestra Simfonica Radio din Norvegia, Orchestra Simfonica Radio MDR din Leipzig, Orchestra Simfonica Radio ORF din Viena, Orchestra Simfonica din Shenzhen, BBC Concert Orchestra si, bineinteles, Orchestra Nationala Radio.

Pretul unui abonament:
– Categoria I – 550 lei
– Categoria II – 450 lei
– Categoria III – 350 lei
Pretul unui bilet de o zi:
– Categoria I – 100 lei
– Categoria II – 80 lei
– Categoria III – 60 lei
Biletele si abonamentele pot fi achizitionate online.

Orchestra Simfonică din Shenzhen va deschide Festivalul, pe 23 septembrie, cu un concert care îi va avea ca soliști invitați pe pianista Zuo Zhang, premiată la Queen Elizabeth Competition în 2013, considerată astăzi în topul soliștilor internaționali, și pe violonistul român Gabriel Croitoru, care cântă pe celebra vioară Guarneri del Gesù, ce i-a aparținut lui George Enescu.

Va urca pe scena Festivalului Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, care susține în fiecare an concertul oferit cu prilejul decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo. Publicul din România va avea bucuria de a asculta live Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, cea mai veche orchestră radio din Germania, care, sub conducerea dirijorului Kristjan Järvi, prezintă programe de o spectaculoasă diversitate, la granița între diferite genuri muzicale. Kristjan Järvi va fi director de onoare al Festivalului RadiRo 2016, o alegere care vorbește de la sine despre intenția acestei ediții de a provoca frontierele între genurile muzicale și de a aborda un repertoriu transcultural.

Orchestra Simfonică Radio din Viena va aduce la RadiRo 2016 surpriza participării la Festival a celebrului violonist Gidon Kremer, a cărui impresionantă carieră internațională l-a condus, în 2011, la câștigarea, la Veneția, a premiului Una Vita nella Musica, considerat un echivalent al Premiului Nobel în Muzică.

BBC Concert Orchestra, sub bagheta dirijorului Barry Wordsworth, va susține concertul de închidere a Festivalului, pe 1 octombrie. Gazda evenimentului, Orchestra Națională Radio, va susține două concerte la RadiRo, pe 26 și 30 septembrie, avându-i ca protagoniști pe dirijorii Cristian Măcelaru și Leo Hussain, alături de violonistul Alexandru Tomescu și de violoncelistul Răzvan Suma, cu contribuţia Corului Academic Radio şi a Corului de Copii Radio.

radiro 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *