Rocanotherworld #7 are loc la Iasi in perioada 23 – 26 Iunie

Cea de-a saptea editie a festivalului Rocanotherworld va avea loc in zona de agrement Aroneanu din Iasi, incepand de joi, 23 iunie, pana duminica, 26 iunie. Rocanotherworld a debutat in anul 2016 si l-a avut ca inspiratie pe Ioan Dan Niculescu („Roca”) — designer, calator, DJ, gurmand, antreprenor si deschizator de suflete. Toate activitatile sunt conturate in jurul dorintei de a oferi si a principiilor pe care acesta le-a imbratisat de-a lungul vietii: “Fii curios! Fii diferit! Fii pentru altii!”

Pe malul lacului Aroneanu, la Brizo, pe parcursul celor patru zile, vor fi amenajate 4 scene, zone de food trucks si baruri, zone de lounge si de petrecere a timpului in aer liber, vor avea loc activitati sportive destinate copiilor si adultilor si multe altele. Organizatorii isi propun sa ofere publicului o experienta noua, personalizata si aliniata la valorile festivalului: be curious, be different, be for others

Programul festivalului:

Artistii ce vor concerta pe main stage sunt: joi (23 iunie): Paul Tihan, E.M.I.L., om la luna, Suie Paparude; vineri (24 iunie): The Schnitzels, NoruNegru, Madalina Paval Live Orchestra, Zdob si Zdub; sambata (25 iunie): Bob Ramanka, Am Fost La Munte Si Mi-a Placut, Golan, Nouvelle Vague; duminica (26 iunie): Adam’s Nest, Kumm, Domino si Alternosfera. 

Scena electronica este curatoriata de trei promoteri: Cyclic, Techno Wall si Dubla, iar programul acestei scene este: joi (23 iunie): Adrien, Mihai Popoviciu, The Model; vineri (24 iunie): Spacenoodles, Emann, Gorje Hewek, Iulian Toma, Back on Wax; sambata (25 iunie): Gala (UA), Mera, Jorge Savoretti, Priku. 

Biletele si abonamentele sunt disponibile online: https://rocanotherworld.iabilet.ro/. Pentru incurajarea si sustinerea participarii tinerilor la intreaga experienta a festivalului, au fost lansate bilete si abonamente pentru studenti cu un discount de 50%, iar copiii sub 12 ani au accesul gratuit, insotiti de un adult platitor de bilet.  

Festivalul este unul pet friendly, iar in cadrul lui va fi organizata o colecta de hrana si alte materiale necesare patrupezilor fara stapan din adaposturile si padocurile iesene. „Ai cumva o paturica?” va avea loc in zilele de 25 si 26 iunie, de la orele 17:00 pana la orele 19:30, iar in cadrul manifestarii sunt asteptate donatiile formate din hrana pentru cateii si pisicile fara adapost din Iasi, precum si paturi si produse pentru curatenie. 

Festivalul isi continua misiunea zero waste si incurajeaza comportamentul responsabil al tuturor participantilor. Cu sprijinul Kaufland Romania, la editia din 2021, 85% din iluminatul ambiental s-a produs cu ajutorul panourilor fotovoltaice, s-au colectat si s-au sortat aproape 2 tone de gunoi, in loc de promovarea stradala standard s-a apelat doar la canalele digitale si afisajul stradal digital, s-a optat pentru prezenta exclusiva a producatorilor locali, iar plasticul din zona de food & drinks s-a inlocuit cu materiale biodegradabile. De asemenea, s-au refolosit materialele de la editiile anterioare, personalizarea textilelor a avut loc prin vopsire bio, iar materialele noi au fost biodegradabile si reutilizabile. S-a pus la dispozitia participantilor parcarea de biciclete, iar transportul public in comun a fost asigurat pana la orele 00:00. 

Traditia caritabila continua, fiind parte a festivalului ce sta sub semnul solidaritatii si a celor trei valori, Be Curious, Be Different, Be For Others. in contextul curent, organizatorii si partenerii festivalului si-au indreptat din nou atentia catre comunitate si catre cei care au nevoie de ajutor, sprijinind refugiatii ucraineni si asociatiile care se ocupa de taberele oficiale din Iasi. Astfel, cu implicarea partenerului principal, au fost donate de la inceputul crizei umanitare si pana in prezent peste 10 tone de produse de curatenie, igiena si alimente neperisabile si peste 7000 de portii de mancare taberelor de refugiati, iar alaturi de Trei Vieti a fost reactivat Fondul Donatorilor, ce are ca scop sustinerea spitalele din Ucraina cu medicamente,  consumabile si echipamente medicale.

Rocanotherworld e o stare de spirit insuflata de intreaga comunitate care ii da sens an de an prin participarea benevola, voluntara si insufletita de propriile valori a tuturor celor care fac parte din public si il contureaza ca fiind cel mai iubit festival iesean. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.