Rocanotherworld #8 vine cu vești bune

Cea de-a 8-a ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în Iași în perioada 22 – 25 iunie 2023. Devenit deja unul dintre cele mai așteptate happening-uri din Nord-Estul țării, organizatorii anunță primii artiști care vor fi prezenți anul acesta pe scenele festivalului. 

Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, organizat la Iași, ce a luat naștere în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi – curios, diferit și pentru ceilalți.

Organizat de Showberry și Asociația Industrii Creative, festivalul a sprijinit numeroase proiecte cu impact în comunitate iar începând din 2021, alături de principalul partener, Kaufland România, Rocanotherworld a pornit în misiunea de a deveni un festival zero waste friendly.

Primul val de artiști care vor performa pe main stage la această ediție sunt: Madrugada (Norvegia), Moonlight Breakfast (Austria), Orkid (România), We Singing Colors (România); iar primul DJ anunțat pe scena de muzică electronică este Mihai Popoviciu. 

Madrugada: maiestuoși, magnifici, epici. Sunt cuvinte greu de evitat atunci când trebuie să descrii unii dintre cei mai mari artiști norvegieni. Și-au menținut întotdeauna propriul peisaj sonor de-a lungul anilor, au câștigat un lung șir de premii, iar din cele 6 albume de studio, un album live, o mulțime de single-uri și EP-uri – toate au atins performanța discurilor de aur sau de platină. Unii spun că rock-ul a murit, dar Madrugada crește popularitatea și succesul incontestabil al acestuia, în special în ultimii ani. 

Moonlight Breakfast sunt un duo românesc, bazat în prezent în Austria. Un mix aspru, dar sofisticat de dream pop, cosmic disco, electro, nu-jazz și swing. Primul lor concert susținut vreodată a fost în 2011, pentru un public de 35.000 de persoane, în deschidere pentru Jamiroquai. 

We Singing Colors combină indie folk-ul cu elemente electro și pop-alternative pentru a crea propria lume, plină de viață. E un amestec de invitație la dans și fericire cu coborâri în adâncul unor tristeți, din care rezultă împăcarea cu sinele și un good vibe.

Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București, își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. În cei 6 ani de existență au susținut peste 150 de concerte,  au cântat în deschiderea unor formații ca: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone. Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Cea mai recentă ediție a festivalului Rocanotherworld, a șaptea, a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iași în perioada 23 – 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanți în public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizări. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ și 10 artiști de improvizație au alcătuit programul muzical al festivalului. 

Activitățile desfășurate sub componenta #BeForOthers enumeră acțiuni întreprinse în direcția zero waste, acțiuni de responsabilizare, ecologizare și colectare selectivă, colecte de hrană pentru animalele fără stăpâni, susținerea refugiaților ucraineni, precum și aprovizionarea spitalelor ucrainene cu materiale sanitare și medicamente. 

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja în vânzare în număr limitat și la un preț promoțional, iar acestea sunt disponibile spre achiziționare online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *