Seara cu JAZZ la Sala Radio: trompetistul Sebastian Burneci si Big Band-ul Radio

Evenimentul va avea loc joi, 14 Iunie, incepand cu ora 19:00, la Sala Radio. Trompetistul SEBASTIAN BURNECI – solist al Big Band-ului Radio si unul dintre cei mai apreciati si mai activi muzicieni de jazz din Romania la ora actuala – va invita la o seara speciala de jazz dedicata celebrului trompetist canadian Maynard Ferguson (1928 – 2006).

Evenimentul cu titlul „AS LOUD AS IT GETS” („Cat de tare se poate”) încheie stagiunea de jazz 2017-2018 de la Sala Radio.

Pret/bilet:
Categoria I – 20 lei
Categoria a II-a – 15 lei
Categoria a III-a – 10 lei
Categoria reducere 40% – 6 lei
Categoria reducere 90% – 2 lei
Biletele pot fi achizitionate online.

Absolvent al Conservatorului Prins Claus din Groningen – Olanda, SEBASTIAN BURNECI a fost puternic influențat în evoluția sa artistică de Maynard Ferguson, unul dintre cei mai mari trompetiști de jazz din toate timpurile:

“Când aveam vreo 7 ani, am descoperit în colecția de viniluri a tatălui meu o înregistrare cu Maynard Ferguson cântând piesa Chameleon. De atunci am început să dezvolt dragostea pentru trompetă și pentru big band și mi-am propus să ajung să cânt și eu ca cel pe care îl ascultasem pe disc. Concertul își propune să fie un omagiu adus acestui mare muzician, un omagiu pentru stilul de muzică jazz-rock și pentru acest fantastic ansamblu care este big band-ul. Acest concert reprezintă pentru mine împlinirea unui vis.”

Repertoriul serii cuprinde piese de big band de jazz-rock, fusion, din perioada anilor ’70, prezentate publicului bucurestean in varianta originala. Alaturi de invitatii sai speciali – Teodor Petkov la pian, Mihail Ivanov la contrabas și Borislav Petrov la tobe – Sebastian Burneci va propune in concertul de la Sala Radio și o serie de compozitii proprii.

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generației sale. Deopotrivă prim trompetist și solist al Big Band-ului Radio și cel mai tânăr membru angajat permanent, Sebastian Burneci este parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii 15 ani, atât de jazz cât și de muzică pop. Născut la Constanța, în 1983, într-o familie de muzicieni, artistul român este fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roșu și Negru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *