Teatrul In Culise incepe noul sezon cu cinci spectacole jucate in premiera

Incepand cu 10 septembrie, Teatrul In Culise porneste stagiunea 2021-2022 cu cinci productii noi, pe care trupa teatrului, formata din peste 30 de actori tineri sau studenti la actorie, asteapta sa le prezinte publicului:

  • 11 si 19 septembrie: Chelnerul Mut de Harold Pinter
  • 27 si 26 septembrie: Scapa-ma de nevasta-mea! de Terry Roueche 
  • 25 septembrie și 3 octombrie: Inger cazut la pat si alte ritualuri de reintoarcere de Stefan Caraman
  • 9 si 17 octombrie: 69 de  Igor Bauersima
  • 16 si 24 octombrie: Strip Poker de Jean-Pierre Martinez

Pe langa cele cinci spectacole noi, stagiunea In Culise va cuprinde si productii mai vechi, deja consecrate (Clinica Sinucigasilor, Anti Love Story, The Blue Room), cat si titluri lansate in pandemie (Undeva la capatul lumii, Aeroport, Monoloagele Vaginului, Faza Lunga si Colectionarul). 

Cristian Bajora, directorul În Culise, declară:”Pandemia nu ne-a impus starea de hibernare. Ne încăpățânăm să rezistăm, cu orice sacrificiu, așa că pe toată perioada verii am lucrat pentru lansarea noului sezon teatral, să avem titluri noi în repertoriu. Teatrul independent este o necesitate a zilelor noastre, atât pentru cei 200 de studenți care devin actori în fiecare an și au nevoie de spații în care să joace și să se exprime, cât și pentru spectatorii care au nevoie de teatru proaspăt, actual, în care să creadă și să se regăsească. Iar viitorul teatrului independent se bazează exclusiv de iubirea artiștilor care îl slujesc și caută să aducă bucurie prin ceea ce fac, dar și pe iubirea spectatorilor, care merg să vadă spectacolele noastre și susțin acest fenomen cultural să existe în continuare.” 

Programul celor premierelor din luna septembrie: 

  • 11 septembrie, orele 16:00 si 20:00 si 19 septembrie, ora 19:00

Chelnerul Mut de Harold Pinter

Cu: Ionut Iftimiciuc, Radu Catana

Regie si adaptare scenica: Alex Vlad

Un spectacol plin de mister si suspans despre putere si tradare in lumea mafiei. 

Doi mafioți ascunși în subsolul unei case părăsite așteaptă ordine de la superiorii lor. Ceea ce ar fi trebuit să fie o misiune de rutina se transformă rapid într-o cascadă de enigme alambicate atunci când cei doi află că nu sunt singuri în casă și e posibil ca viețile lor să fie în primejdie. Ben și Gus sunt victime ale unei autorități nevăzute și ne arată cum dinamica puterii poate să distrugă și un parteneriat de lungă durată, cei doi ajungând să se certe, să se testeze și să se întoarcă unul împotriva celuilalt. 

Chelnerul mut este un mix unic de mister, crimă, suspans și dramă, în care fiecare spectator descoperă un adevăr emoționant despre natura schimbătoare a omului.

  • 17 septembrie, orele 16:00 si 20:00 si 26 septembrie, ora 19:00

Scapa-ma de nevasta-mea! de Terry Rouche

Cu: Ruxandra Coman, Francesca Fulop, Dorin Enache, Cosmin Gaspar

Regia: Adam S. Q. David

O comedie de situație plină de ritm și pasiune al cărei titlu sintetizează perfect acțiunea principală: un soț plictisit de căsnicia sa încearcă să scape cât mai ușor de soție pentru a-și trăi fericirea alături de amantă.

Așadar, ce faci când vrei să divorțezi și să-ți păstrezi și banii și amanta? Teo apelează la Alex, cel mai bun prieten al său, încercând să organizeze un flagrant cu prietenul și soția, pentru a avea un motiv de divorț din care să iasă curat ca lacrima. Doar că lururile nu merg întotdeauna așa cum te aștepți.

Un spectacol în care se poate regăsi fiecare dintre cei care au trecut printr-o lungă și plictisitoare căsnicie și pot să privească relaxați o comedie complicată despre infidelitate.

  • 25 septembrie, orele 16:00 si 20:00 si 3 octombrie, ora 19:00 

Inger cazut la pat si alte ritualuri de reintoarcere de Stefan Caraman

Cu: Bianca Marinescu, Alex Vlad, Radu Catana, Eduard Pana, Ionut Iftimiciuc, Iulian Sfircea, Dorin Enache, Carla Mihai, Gratiela Popa, Claudia Morosanu, Andreea Bosneag, Cristian Bajora

Regia: Cristian Bajora

O comedie dulce-amaruie despre oamenii care aleg sa se intoarca intotdeauna prea tarziu.

Se întâmplă uneori să-ți dorești să revii la oameni, momente sau locuri. Doar că dorința aceasta apare de obicei când ceilalți s-au obișnuit deja fără tine. Pentru că foarte multe lucruri în viață se întâmplă prea târziu. Îți dai seama prea târziu că ai pierdut pe cineva pe care l-ai fi vrut înapoi în viața ta, îți vei cere iertare prea târziu și probabil te vei reîntoarce într-un loc drag atunci când spațiul, așa cum îl știai tu, nu mai există. Pentru că oamenii de fapt nu se schimbă, ci doar lucrurile din jur se transformă astfel încât să-ți dea senzația că viața este mereu într-o continuă mișcare. Dar și de asta îți vei da seama probabil prea târziu.

Cu o distribuție de 12 actori, spectacolul spune șase povești despre relații pe care oamenii le construiesc și apoi le abandonează. Acele relații de familie, de iubire sau de prietenie, spre care oamenii aleg să se întoarcă, dar o fac întotdeauna prea târziu. Iar la final rămân doar cu regretul lui ”ce-ar fi fost dacă…”

Programul integral pentru luna septembrie, dar si mai multe detalii despre spectacolele Teatrului In Culise gasiti pe www.teatrulinculise.ro.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *