The Pitch 2017: Cineastii din Transilvania pot castiga 5.000 de euro pentru un scurtmetraj

ShortsTV (platforma internationala dedicata scurtmetrajelor) si Festivalul International de Film Transilvania (2-11 iunie, Cluj-Napoca) relanseaza The Pitch. Concursul dedicat tinerilor cineasti din Transilvania se afla la a doua editie si ofera un premiu de 5.000 de euro celei mai bune idei de scurtmetraj.

Pe scurt, The Pitch le ofera cineastilor sansa de a-si prezenta ideea urmatorului lor scurtmetraj in fata unui juriu format din experti internationali. Cel mai bun proiect va primi o finantare de 5.000 de euro pentru productia filmului, care ar putea fi distribuit ulterior si pe canalul ShortsTV in intreaga lume.

Concursul este dedicat exclusiv cineastilor originari sau rezidenti din judetele Alba, Bistriaa-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Salaj si Sibiu. Pentru a fi admisi in concurs, candidatii trebuie sa fi regizat sau produs deja cel puțin un film scurt. De asemenea, bugetul proiectului depus trebuie să fie mai mic de 10.000 de euro, iar durata maxima de 40 de minute. In cazul in care proiectul castigator nu va fi realizat in decurs de un an, finantarea va fi retrasa.

Termen de inscriere: 14 mai 2016, ora 23.59 (CET). Aplicatiile primite pe adresa pitch@shorts.tv vor fi analizate pana pe 19 mai, cand ShortsTV va anunta cei 10 candidati selectati.

Concursul va avea doua runde: pe 2 iunie, cei 10 candidati vor avea la dispoziție 1 minut pentru a-și prezenta (în limba engleză) ideea de scurtmetraj, reprezentanții TIFF și ShortsTV luând în considerare și proiectele deja realizate. Dintre ei, vor fi aleși cei 5 finaliști, care vor fi invitați apoi să-și prezinte ideile în fața juriului format din experți internaționali, pe 4 iunie. Marele câștigător va fi premiat cu o finanțare de 5.000 de euro pentru producția filmului său.

Regulamentul integral este disponibil pe , iar termenii și conditiile pentru participarea la competitia The Pitch pot fi găsite pe www.shorts.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *