“Traditie si Avangarda”, un concert inedit sustinut de maestrul Grigore Lese la Grand Cinema & More

Grand Cinema & More va gazdui pe 15 noiembrie, incepand cu ora 20:00, concertul “Traditie si Avangarda”, sustinut de maestrul Grigore Lese, unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica traditionala romaneasca, o voce unica in spatiul muzical din tara.

Spectacolul este o continuare a seriei de evenimente initiate de muzician, prin care incearca sa pastreze si sa promoveze cultura straveche si evolutia culturii romanesti de la traditie la modernitate.

Maestrul Grigore Leșe va încânta publicul alături de soprana Mihaela Pletea, Maria Chifu – fagot, și de Olga Podobinschi – pian. Spectacolul își propune să închege și să consolideze legătura dintre muzica tradițională, reprezentată de Grigore Leșe, cea cultă de la început de secol XX și compozitorii care au avut folclorul ca sursă de inspirație, precum George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Paul Jelescu și Bela Bartok.

Originar din Țara Lăpușului, Grigore Leșe este un neobosit și consecvent promotor al valorilor folclorice românești, de-a lungul carierei fiind distins cu numeroase premii naționale și internaționale. Repertoriul său este format din melodii vechi din folclorul autentic românesc, care pe vremuri marcau evenimente importante din viața omului.

Pret bilet:
– 119 lei – standard
– 149 lei – premium
Puteti achizitiona biletele online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.