Turneul West Meets East 2019

Turneul “West meets East” din 2019 propune o noua intalnire eveniment intre muzica clasica indiana si muzica romaneasca, prin intermediul a trei concerte: la Timisoara (15 Octombrie, la Sala Capitol, de la ora 19.00), Bucuresti (17 Octombrie, Sala Auditorium a MNAR, de la ora 19.00) si Pitesti (18 Octombrie, Filarmonica Pitesti, de la ora 19.00).

Concertul va pune in scena piese clasice indiene si romanesti de inspiratie transilvaneana. Reprezentantul Vestului va fi creativul, impetuosul violonist și virtuoz francez Gilles Apap, foarte apreciat de Yehudi Menuhin, iar trioul de muzicieni indieni care vor aduce in mijlocul nostru exotismul si misterul Estului va fi format din Udhai Mazumdar (la tabla), discipol al lui Ravi Shankar, Rohan Dasgupta (la sitar) si Bhaskar Das (la flaut).  

Programul va include ultima serie de compozitii ale lui Ravi Shankar pentru vioara si instrumente indiene compuse pentru prietenul sau, Yehudi Menuhin, recuperate de pe albumele initiale “West meets East”, toate prime auditii on Romania. In dialog, se vor auzi piese romanesti cunoscute, inspirate de spatiul Transilvaniei, in aranjamente inedite pentru vioara si instrumente indiene, imaginate de Udhai Mazumdar.

Astfel, în această nouă întâlnire muzicală între Vest și Est, alături de muzica clasică a Indiei de Nord, așa cum putea fi ea auzită în palatele maharajahilor, vor fi interpretate piese de Béla Bartók și George Enescu, compozitori aleși de Yehudi Menuhin să reprezinte Occidentul în cadrul proiectului de acum 52 de ani.

Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro, Eventim.ro, Bilete.ro și din punctele de vânzare afiliate, ca de exemplu librăriile Humanitas, Cărturești, Kyralina, magazinele Vodafone, Orange Shop, Germanos, Inmedio, Relay, stațiile OMV și tote oficiile poștale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *