Valcea Forest Run, demers ce sustine jurnalismul participativ din comunitate

Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) se pune in miscare la Valcea Forest Run 2021 intre 23 – 24 Octombrie. Evenimentul este secondat de o campanie de strangere de fonduri, care a inceput pe 13 Septembrie iar prin acestea organizatorii isi propun sa stranga suma de 8000 de lei pentru a finanta organizarea unei scoli de iarna de jurnalism participativ in județul Valcea – un demers prin care vor sustine dezvoltarea comunitara si vizibilitatea exemplelor pozitive, totodata implicand adolescentii si tinerii in procesul decizional. 

La școala de iarnă, 20 de tineri cu vârstele între 16 și 26 de ani din județul Vâlcea vor învăța să facă jurnalism în comunitatea lor, astfel încât să scoată la lumină povești pozitive care merită spuse și de cele mai multe ori sunt ignorate sau, pur și simplu, nu prezintă interes. Inițiativa nu urmărește doar jurnalismul scris, ci și foto-video sau podcast, astfel încât proiectul să fie în acord cu valorile promovate, diversitatea și incluziunea.

AIVI va apropia adolescenții de storytelling ca metodă de promovare și branding, dar și de dezvoltare personală, le va prezenta tipurile de jurnalism pe care le pot utiliza pentru schimbare (jurnalism de investigație, narativ, de soluții, comunitar), și îi va iniția în câteva tipologii de materiale de impact, pe care să facă plăcere să le realizeze.

După școala de iarnă, membrii asociației și voluntarii vor încerca să creeze nuclee locale de unde să provină materiale diverse despre comunitate și va susține absolvenții în distribuirea lor pe cât mai multe canale de comunicare. 

Pentru a sustine demersul AIVI de a se pune in miscare, oricine poate sa alerge pentru cauza la Valcea Forest Run 2021 sau sa doneze pe pagina proiectului. In perioada 18 – 24 Octombrie, sustinatorii maratonisti ai proiectului pot alege sa alerge / mearga de oriunde, fara a fi necesar sa fie la Valcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *