Ziua internationala a Poeziei

Cu ocazia Zilei internationale a Poeziei pe 21 Martie, Centrul Cultural Reduta va readuce in atentie cele doua evenimente care promoveaza lectura si scrierea poeziei. 

  1. Adrian Munteanu – Lansarea volumului de sonete ,,Paingul Orb” 

Centrul Cultural Reduta Brașov și Editura Arania Brașov pregătesc un eveniment cultural on-line: lansarea oficială a volumului de sonete ,,Paingul Orb” cu Adrian Munteanu în calitate de autor și interpret, în 11 decembrie, ora 19.00, pe canalul de youtube.

Ana Blandiana spune despre această carte:
,,Vă scriu ca să vă felicit și să vă mulțumesc pentru preafrumoasa – în toate sensurile – carte. Are aspectul unui adevărat dar și chiar este. Sonetele le citisem de-a lungul ultimelor luni pe mail, dar în haina atât de iesită din comun, m-au impresionat și mai mult. Vă doresc succes la toate lansările programate și la toti criticii din lume.”

2. Reduta poetica

„Reduta Poetică” este un spectacol de poezie înscenat și înregistrat în Centrul Cultural Reduta, care vrea să scoată la iveală atât textual, cât și vizual creativitatea, versatilitatea și vitalitatea poeziei brașovene contemporane. Spectacolul cuprinde lecturile a 10 poeți și poete de talie locală, națională și internațională care trăiesc și scriu în Brașov. Curatorul proiectului și regizorul spectacolului este poetul și lectorul universitar brașovean Robert Gabriel Elekes. Înregistrarea și editarea materialului video este realizată de artista vizuală brașoveană Orsolya Bálint.

Participă cu lecturi:
Amalia Comănescu – poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală a Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Vatra, Astra și Arca. Romulus Bucur – poet, traducător și profesor universitar, în 2020 a publicat la Editura Tracus Arte volumul de poezie „despre prieteni & singurătate”.

Vlad Drăgoi – poet, citește din volumul de poezie publicat în 2020 la editura OMG intitulat „Aer, păsări, bere”.

Mihai Ignat – poet, dramaturg și profesor universitar, în 2020 a publicat la Editura Tracus Arte volumul de poezie „Forme de apus”.

Ioana Zenaida – poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Poesis International, Astra și Arca.

Bogdan Coșa – poet, traducător, prozator, în 2020 a publicat romanul „Cât de aproape sunt ploile reci” la Editura Trei.

Dumitru Fanfarov – poet și rapper basarabean, absolvent al masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A debutat în volum în 2020 la Editura Casa de Editură Max Blecher cu cartea „Stepă și Transă”.

Mihail Vakulovski – poet, eseist, prozator și dramaturg, a publicat 7 volume de poezie în România și în Republica Moldova, în 2020 a publicat carte „Tata mă citește și după moarte” la Editura Humanitas.

Denisa Păun – poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Poesis International și Vatra.

Andrei Doșa – poet și traducător, citește din volumul de poezie publicat în 2020 la Editura OMG intitulat „Expectativa luminoasă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *