Ziua portilor deschise la Banca Nationala a Romaniei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeaza miercuri, 17 aprilie 2019, in intervalul 11:00 – 19:00, „Ziua portilor deschise”. Cu ocazia implinirii a 139 de ani de la infiintare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din Bucuresti, precum si sucursale regionale si agentii ale BNR din teritoriu.

Pe langa sediul istoric al BNR, doritorii mai pot vizita si sucursalele regionale Cluj, Constanta, Dolj, Timis si agentiile BNR din Arges, Bacau, Bihor, Galati, Gorj, Maramureș, Mures, Sibiu si Suceava.

Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administratie si vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmura, colectia numismatica si expozitiile: „Istoria leului”, „Banca Nationala a Romaniei si Marea Unire”, „Istoria bancnotei romanesti” si „TezAur”.

Amenajată în cadrul Muzeului BNR, expoziția permanentă „TezAur” proiectează un concept modern și original, care pornește de la imaginea Pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informații inedite despre metalul nobil și vor putea admira lingouri autentice din aur și monede din aur din Tezaurul Băncii Naționale.

Expunerea este completată cu exemple de tipuri de zăcăminte aurifere – un filon aurifer și flori de mină conținând elemente native de aur pe matrice de cuarț.

Publicul larg va avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea Bănci Naționale a României și va primi un set de materiale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *