12 Angry Men (1957)

Pentru ca filmele din ziua de azi sunt din ce in ce mai proaste, am inceput sa ma reprofilez pe filmele vechi. Unul dintre aceste filme este 12 Angry Men, o drama in adevaratul sens al cuvantului din 1957. Ba mai mult, ocupa locul 6 in Top 250 IMDB – cele mai bune filme facute vreodata. Un mic avertisment pentru cei “slabi de inger”: toata “actiunea” filmului se petrece intr-o camera. 12 Angry Men este un film psihologic, povestea a 12 oameni care trebuie sa decida daca un om va fi condamnat la moarte sau nu.

Dupa ce procuratura isi incheie cazul, un juriu format din 12 oameni se retrage pentru a decide soarta unui tanar de 18 ani acuzat ca si-a omorat tatal prin injunghiere. Cazul pare foarte simplu. Tanarul pare vinovat. Tot ceea ce trebuie sa faca juriul este sa dea un verdict unanim. Ce inseamna asta? Inseamna ca cei 12 jurati trebuie sa fie de acord. Decid sa voteze si sa termine repede cu cazul. Problema? Rezultatul votului este de 11-1. Un singur jurat nu este convins de vinovatia tanarului si de aici incepe “distractia”.

Natura umana iese la iveala si fiecare jurat incepe sa-si arate adevarata fata. Ce vor decide pana la urma? Ramane sa aflati singuri.

No Responses to “12 Angry Men (1957)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.