ACASA, din 18 Septembrie pe marile ecrane in aer liber

Acasa, lungmetrajul de debut al lui Radu Ciorniciuc, care a documentat, timp de patru ani, tranzitia unei familii de la viata in mijlocul naturii din Delta Vacaresti la adaptarea in jungla urbana a Capitalei, va putea fi urmarit pe marile ecrane in aer liber, din 18 Septembrie.

Filmul va avea parte de trei proiectii speciale, organizate in parteneriat cu Asociatia Parcul Natural Vacaresti, chiar in interiorul Parcului, pe 15, 16 si 17 Septembrie. Capacitatea totala este de 60 de locuri, iar biletele se vor pune curand in vânzare. Proiectiile vor fi precedate de tururi prin Parcului Natural Vacaresti, ghidate de copiii  familiei Enache. 

Filmul rulează, de asemenea, pe data de 25 August, in cadrul One World Romania, de la 20:30, la Mercato Kultur, urmat de o dezbatere cu regizorul Radu Ciorniciuc si Ionela Cristea (Director de Programe al Fundatiei Roma Education Fund Romania), moderata de Raluca Negulescu-Balaci (Executive Director UiPath Foundation). Bilete: https://eventbook.ro/film/bilete-one-world-romania-2020-acasa-my-home

Câștigător al Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj la TIFF 2020, „Acasă” a adunat în acest an numeroase premii internaționale: Premiul Special al Juriului pentru Imagine în competiția World Cinema Documentary la Sundance Film Festival, Marele Premiu la DOK.fest Munchen (VIKTOR Main Competition), Premiul Special al Juriului la Thessaloniki Documentary Festival și Marele Premiu (Golden Horn for the Best Director) la Festivalul Internațional de Film de la Cracovia. Distincțiile internaționale îi asigură eligibilitatea în cursa pentru o nominalizare la Oscar, în categoria „Cel mai bun film documentar”.

„Acasă” a mai primit în această săptămână și o Mențiune Onorifică din partea juriului Jackson Wild Media Awards™, cea mai importantă competiție media dedicată cineaștilor din domeniul științelor naturii.

„Acasa” poate fi vazzut si la Campulung Film Fest, pe 28 August, de la 20:30, fiind programat, in continuare si in cadrul unor festivaluri internationale.

Filmul va fi lansat pe marile ecrane in aer liber 18 Septembrie si, ulterior, pe HBO GO incepand din 15 Octombrie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *