„Acasa, My Home”, premiat la Sundance Film Festival 2020

Prezentat in sectiunea World Cinema Documentary a celei de-a 42-a editii a Sundance Film Festival, „Acasa”/„Acasa, My Home”, documentarul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, a castigat Premiul Special al Juriului pentru Imagine (World Cinema Documentary Special Jury Award for Cinematography), fiind apreciate “fluiditatea si tenacitatea miscarilor camerei. Imaginea filmului este semnata de Radu Ciorniciuc si Mircea Topoleanu

Trofeul, care reprezintă o importanta „carte de vizita” a peliculei pentru distribuitorii de film din intreaga lume, a fost ridicat de regizorul Radu Ciorniciuc, prezent la eveniment alaturi de Vali Enache, fiul cel mare al familiei Enache, produaătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, Lina Vdovîi (co-scenarist, alături de Radu Ciorniciuc), precum si editorul filmului Andrei Gorgan.

Nu m-am gândit niciodată că vom ajunge atât de departe cu o poveste simplă și directă a unei familii din Europa de Est. Este foarte important faptul că am fost selectați la Sundance, mai ales că este primul meu film. Cred că mai am foarte multe de învățat, dar mă gândesc în același timp la oamenii din jurul meu, care au investit timp și pasiune în acest proiect, și cu toată modestia de care pot da dovadă, este un început binemeritat pentru acest proiect și sunt fericit că fac parte din asta.

Radu Ciorniciuc – regizorul „Acasă, My Home”

„Acasa”, primul documentar romanesc selectat in competitia celebrului festival de film independent din Statele Unite ale Americii, a beneficiat de proiectii sold-out si reactii pozitive din partea publicului si a criticilor, printre spectatorii documentarului regasindu-se si nume celebre, precum actorul american Ethan Hawke. 

Condus de imaginea captivantă semnată de Mircea Topoleanu și Radu Ciorniciuc, filmul te uluiește la fiecare pas. (…) Acasă, My Home este devastator de sincer și emoționant, oferind o perspectivă captivantă asupra modului de viață al familiei Enache, cu siguranță un giuvaer în programul Sundance 2020.

Andrew Stover (FILM THREAT)

Documentarul „Acasa”, regizat de Radu Ciorniciuc, este produs de Monica Lazurean-Gorgan, prin casa de productie Manifest Film, in co-productie cu HBO Europe, Corso Film (Germania), Kino Company (Finlanda), partener principal – UiPath Foundation. Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Televiziunii Romane, Creative Europe, Cinelabs (Romania), Beep Studio (Cehia) si este reprezentat international de distribuitorul Autlook Filmsales.

One Response to “„Acasa, My Home”, premiat la Sundance Film Festival 2020”
  1. Mihaela P February 5, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *