“Adio, prostilor!”, din 9 Iulie in cinematografe

Marele castigator al Premiilor César 2021, „Adio, prostilor!”/ „Adieu les cons!”, in regia lui Albert Dupontel, cu Virginie Efira, numita regina comediei in Franta, in rolul principal, ajunge in cinematografe din 9 iulie, distribuit de Independenta Film.

Comedia cu accente noir urmărește povestea lui Suze Trappet (Virginie Efira), o femeie care află că a dezvoltat o maladie autoimună în stadiu terminal și pornește în căutarea fiul ei născut în perioada adolescenţei – la care a renunţat imediat după naştere, la presiunea familiei. În nebuneasca investigație, ea se intersectează cu Jean-Baptiste Cuchas, jucat de Albert Dupontel, un bărbat care suferă de o stare acută de extenuare psihică, și Serge Blin (Nicolas Marié), un arhivist orb, de un entuziasm excesiv. Neobișnuitul trio se aventurează într-o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

Lansat in toamna anului trecut in Franta, filmul a reunit 700.000 de spectatori in prima saptamana de proiectii, intrerupte brusc de decretarea lockdown-ului. Odata cu redeschiderea cinematografelor din Franta in luna mai a acestui an, a fost relansat pe marile ecrane ocupand un loc fruntas în box office, pana in acest moment avand peste 3 milioane de spectatori.

Din cauza pandemiei, filmul a beneficiat de lansari in doar cateva tari europene (Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Ucraina), in special in cadrul unor festivaluri de film, precum si in Australia, Canada, Rusia si Singapore. 

In primavara acestui an, filmul a dominat scena Premiilor César, adjudecandu-si sapte trofee din 12 nominalizari la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Albert Dupontel), Cel mai bun actor in rol secundar (Nicolas Marie), Cel mai bun scenariu original, Cea mai buna imagine, Cele mai bune decoruri si Premiul César al liceenilor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *