„Anii nostri de glorie”/ „Gli anni più belli”, din 6 August in cinema

Patru prieteni – trei baieti si-o fata – ne poarta din Italia anilor ‘80 pana in prezent, intr-un carusel al emotiilor pe care le poate trai oricare dintre noi. „Anii nostri de glorie”/ „Gli anni più belli”, un film de Gabriele Muccino despre prietenie, generozitate si bucuriile tineretii, vine din 6 august in cinematografe, distribuit de Independenta Film.

Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) și Riccardo (Claudio Santamaria) sunt patru adolescenți idealiști și de nedespărțit. Din Italia anilor ‘80, când devin prieteni, și până prezent, viețile lor se intersectează constant și împărtășesc succese și eșecuri, vise și dezamăgiri care se suprapun într-o mare poveste de prietenie și iubire. Suntem martorii vieții lor, dar și a schimbărilor din societate, și totul se întâmplă într-un decor cât se poate de italian, cu o coloană sonoră pe care se regăsește piesa „Gli anni più belli” a lui Claudio Baglioni, care a și dat titlul filmului. 

Protagonistii filmului „Anii nostri de glorie” sunt cu totii originari din Roma: Pierfrancesco Favino („Ziua Z: Apocalipsa”, „Tradatorul„/ „Il traditore”, „Suburra”), Micaela Ramazzotti („Nebune de fericire”/ „La pazza gioia”), Kim Rossi Stuart, care a avut primul sau rol la vârsta de numai 5 ani, alaturi de tatal sau, un actor consacrat in Italia, si Claudio Santamaria, care a jucat în „L’ultimo bacio”, de unde a si ramas in atentia lui Gabriele Muccino. O surpriza placuta a criticilor a fost debutul in actorie a cantaretei Emma Marrone, care joaca rolul sotiei lui Riccardo.

După ce a câștigat Premiul Publicului la ediția din 2002 a Sundance Film Festival cu filmul „L’ultimo bacio”, Gabriele Muccino a reușit să atragă atenția industriei de film americane și să devină un cineast recunoscut la nivel internațional. Cea mai cunoscută colaborare a lui Muccino este cea cu Will Smith pentru filmele „În căutarea fericirii”/ „The Pursuit of Happyness” și „Șapte suflete”/ „Seven Pounds”. De asemenea, a regizat două filme cu o distribuție remarcabilă: „Mereu în offside”/ „Playing for Keeps”, printre actorii principali numărându-se Gerard Butler și Uma Thurman și „Totul despre tata” / „Fathers and Daughters”, unde a lucratcu Amanda Seyfried și Russell Crowe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *