Animest – Animated Women

Practica traditionala a autoportretului intalneste noua tehnologie a realitatii augmentate intr-un amplu proiect expozitional dedicat excelentei feminine in animatie. Animated Women, initiativa ce isi propune sa ofere mai multa vizibilitate creatoarelor din industrie, ajunge in Romania la cea de-a 16-a editie Animest (8-17 octombrie, la Bucuresti).

Pana pe 31 august, profesionistele din animatie din intreaga lume, dar si artistele aflate la inceputul carierei, sunt invitate sa-si inscrie autoportretele realizate in orice tehnica de animatie, completand formularul online: AnimatedWomenAnimest. In perioada festivalului, creatiile lor vor prinde viata in cadrul unei instalatii fizice, prin intermediul tehnologiei AR.

Pentru a inscrie o lucrare, artistele sunt invitate sa descarce aplicația Eyejack Creator(disponibila pe Mac si Windows) si sa-si creeze un cont gratuit, pentru a-si testa creatia. Pentru a indeplini conditiile tehnice, aplicatiile trebuie sa includa:

·       Autoportretul static în format pătrat, pentru print: JPG, 9921x 9921px / 300dpi cu 3mm bleed;

·       Același autoportret static in format JPG sau PNG 1500x1500px 72dpi (va fi folosit drept AR Trigger image);

·       Versiunea video animată a autoportretului static: 5-30 secunde, 1500x1500px, MP4, H.264, 25fps. Poate include sunet și transparențe;

·       Eyejack QR Code.

Pentru un tracking bun al imaginii statice, creatiile trebuie sa aiba contrast mare si sa evite simetriile si pattern-urile repetitive. Autoportretele pot fi inscrise pana pe 31 august, iar cele mai bune dintre proiectele inscrise vor face parte dintr-o expozitie multimedia organizata la Bucuresti in perioada festivalului. 

Inițiativa Animated Women a debutat în 2020, în cadrul Fantoche International Animation Film Festival (Elveția), cu peste 40 de autoportrete animate. Proiectul a poposit de curând și în Olanda, la Kaboom Animation Festival, care a selectat 14 portrete pentru a le expune pe panourile publicitate din Amsterdam și Utrecht, într-un traseu itinerant dedicat artistelor din industrie. Până acum, aproximativ 100 de lucrări au prins viață prin intermediul tehnologiei AR în cadrul proiectului dedicat excelenței feminine în animație. Portretele pot fi admirate pe http://www.animatedwomen.club/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *