Animest revine pe marile ecrane si-n casele iubitorilor de film de animatie

Ajuns la editia cu numarul 15Festivalul international de Film de Animatie Animest revine pe micile si marile ecrane, in perioada 9-15 Noiembrie.

Pentru prima data in istoria evenimentului, filmele incluse in selectia oficiala vor putea fi urmarite din intreaga tara, prin intermediul noii versiuni a platformei animest.ro.

Astfel, cele mai asteptate si cele mai premiate productii ale anului, dar și filme de arhiva – din istoria celor 100 de ani de animatie românească, vor rula atât pe marele ecran, la Cinema Elvire Popesco din București, cât și în mediul online, prin platforma de streaming a festivalului. Programul ediției va fi disponibil în curând pe site-ul evenimentului.

Într-un an în care industria cinematografică a fost profund afectată de amploarea crizei generate de contextul pandemic, multe dinte evenimentele internaționale dedicate filmului au fost anulate, amânate sau adaptate noilor condiții. Animest se alătură festivalurilor care au găsit o soluție pentru a continua, propunând spectatorilor o nouă formulă de vizionare.

O amplă selecție de peste 380 filme va fi prezentată publicului la această ediție, iubitorii de animație având posibilitatea de a savura lungmetrajele și scurtmetrajele incluse în programul festivalului atât din sala de cinema, cât și de acasă, de oriunde din România. Proiectele dedicate industriei, întâlnirile cu creatorii filmelor prezentate, expozițiile și evenimentele speciale cu care Animest și-a obișnuit publicul vor avea loc și în acest an, în ciuda tuturor dificultăților, parte dintre ele fiind organizate  prin intermediul platformelor de streaming.

No Responses to “Animest revine pe marile ecrane si-n casele iubitorilor de film de animatie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *