Annette deschide cea de-a 11-a editie BIEFF

Annette, noua productie semnata de cineastul francez Leos Carax, deschide cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Experimental Bucuresti (BIEFF) cu o proiectie speciala programata miercuri, pe 17 noiembrie, de la ora 18:30, in sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei.

Un musical halucinant cu Adam Driver si Marion Cotillard in rolurile principale, filmul a obtinut Premiul pentru regie la editia din acest an a Festivalului de la Cannes. Selectia de lungmetraje prezentate in cadrul celui mai amplu eveniment cinematografic din Romania dedicat filmului de avangarda include si noul film al regizorul-fenomen Tsai Ming-liang. Days, o analiza emotionanta a conexiunilor umane, va fi proiectat in premiera nationala in inchiderea  BIEFF, pe 20 noiembrie, de la ora 18:30

După 9 ani de la Holy Motors, regizorul francez Leos Carax se întoarce cu un musical ireverent despre faimă, dragoste, artă și paternitate scris împreună cu Ron și Russell Mael, membrii faimosului duo pop-rock Sparks, recompensați la rândul lor cu Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră la CannesProtagoniștii poveștii sunt Henry, un comediant provocator, cunoscut pentru umorul său caustuc, și Ann, o cântăreață de operă aplaudată pe cele mai prestigioase scene ale lumii. Adoraţi de public şi aflați constant în atenția presei, cei doi par să fie întruchiparea cuplului perfect. Nașterea fetiței lor, un copil cu totul ieșit din comun, le va da amândurora viețile peste cap. Annette va deschide cea de-a 11-a ediție BIEFF cu o proiecție specială, organizată la MNAR pe 17 noiembrie, de la ora 18:30.

Din Competiția Oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost distins cu o Mențiune specială în 2020, cel mai recent lungmetraj semnat de Tsai Ming-liang ajunge pe marele ecran BIEFF. Un maestru al tehnicii de slow cinema, multi-premiatului autor taivanez propune în Days o explorare poetică a singurătății, a intimității și a vindecării prin intermediul conexiunilor umane. Filmul urmărește realitățile zilnice a doi  bărbați care nu s-au întâlnit niciodată, dar care par să experimenteze o formă comună de izolare. Trăiesc vieți complet diferite, dar singurătățile lor sunt aproape simetrice. Lipsită de replici, dar extrem de bogată în emoții, unica întâlnire de care vor avea parte le va oferi ocazia de a-și îmbrățișa, pentru scurt timp, nevoia de apropiere.

Days va avea parte de o proiectie speciala la MNAR pe 20 noiembrie, de la ora 18:30. In aceeasi seara, spectatorii vor putea urmari si The Night, scurtmetrajul documentar in care Tsai Ming-liang surprinde ritmul si frumusetea noptilor in Hong Kong, prezentat in premiera internatională la editia din 2021 a  Festivalului International  de Film de la Venetia.

Abonamentele BIEFF 2021, dar si biletele de acces la cele doua proiectii speciale, sunt disponibile online, pe platforma Eventbook.

No Responses to “Annette deschide cea de-a 11-a editie BIEFF”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *