Apel de proiecte FILM + pentru tinerii cineasti

Film +, programul alternativ de sustinere a productiilor cinematografice independente cu buget redus, lanseaza apelul de proiecte pentru cea de-a 4-a editie. Acesta se adreseaza tinerilor realizatori de film din Romania, Serbia, Bulgaria si Republica Moldova cu un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj in derulare, care au nevoie de consultanta si sprijin, indiferent de stadiul in care se afla proiectul.

Doritorii isi pot înscrie proiectele prin completarea formularelor online de pe ,  indiferent de genul acestora (ficțtune, animatie, documentar, experimental) si stadiul in care se afla la momentul aplicatiei (dezvoltare de scenariu, productie, post-productie).

Film + pune la dispoziția aplicanților resurse fizice, precum și expertiza îndrumătorilor și a partenerilor pentru susținerea proiectelor selectate, după cum urmează:

Film + Dezvoltare – proiectele selectate pentru acest modul vor beneficia de îndrumare și consultanță pentru dezvoltarea scenariului și pregătire pentru etapa de producție. Proiectele care necesită sprijin pentru această etapă pot fi înscrise până la data de 12 iulie 2019.
Film + Producție – pentru proiectele ce au nevoie de sprijin și consultanță pentru filmare și producție (regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului), precum și acces la resurse fizice precum echipamente locații de filmare, completarea echipei și altele, data limită de înscriere este 1 august 2019.
Film + Work -in-Progress – realizatorii de film selectați în această etapă vor primi sprijin pentru finalizarea proiectelor, beneficiind de consultanță specifică etapei de post-producție artistică sau tehnică, în funcție de nevoile fiecărui proiect (montaj, post-procesare, imagine, sunet, efecte speciale, grafică etc), precum și acces la resurse fizice (studio de sunet, de procesare imagine, grafică etc). Data limită pentru înscrierea proiectelor pentru această etapă este 23 august 2019.

Programul FILM+ a fost initiat in anul 2016 de o echipă formata din regizorul Paul Negoescu, producatoarea Anamaria Antoci, directorul de imagine Ana Draghici si Alex Trailă, consultant in cinematografie si audiovizual, cu scopul de a reuni resurse si expertiza in cadrul unei platforme de colaborare ce vine in sprijinul realizatorilor de film.

Prin editiile anterioare, Film + a sustinut dezvoltarea a peste 30 de scurtmetraje si a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa, in cadrul sectiunii Film + Pop-Up, la workshop-uri si masterclass-uri sustinute de cineasti consacrati precum Corneliu Porumboiu si Radu Jude.

Leave a Reply

Your email address will not be published.