Bucharest International Dance Film Festival lanseaza inscrierile pentru cea de-a sasea editie

Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografica din Romania dedicata filmelor de dans, deschide sesiunea de inscrieri. Datele limita la care se pot trimite aplicatiile sunt 31 mai (Early bird), 14 iunie (Regular), respectiv 5 iulie (Late). 

Organizatorii invită regizori, coregrafi, artiști vizuali, animatori și muzicieni să-și înscrie scurtmetrajele pentru cea de-a șasea ediție a festivalului, care va avea loc în perioada 3 – 6 septembrie, la București, și care va cuprinde atât cele două secțiuni competiționale dedicate scurtmetrajelor de dans (competiția internațională și competiția românească), precum și secțiunea introdusă anul trecut a musical-urilor. Creatorii de animații, filme de ficțiune, experimentale sau documentare sunt încurajați să aplice cu filme scurte care au teme sau subiecte în conexiune cu tema festivalului.

BIDFF recunoaște excelenta, noutatea si discursul artistic curajos, oferind premii in valoare de 2000 de Euro pentru Cel Mai Bun Film International, Cel Mai Bun Film Romanesc si Cel Mai Bun Musical.

CONDIȚII ȘI MODALITĂȚI DE PARTICIPARE
Competiția de scurtmetraj
Deadline-uri: Early bird – 31 mai, Regular – 14 iunie,  Late – 5 iulie

Vor fi luate în considerare:

  • Scurtmetraje cu durata de maximum 20 de minute, produse în ultimii 2 ani, în genul film de dans (ficțiune, animație, experiment vizual, documentar);
  • Musicaluri scurte cu durata de maximum 20 de minute, produse în ultimii 2 ani;
  • Cu o calitate minimă Full HD (1920 x 1080).

Nu vor fi luate în considerare: videoclipuri muzicale, trailere sau înregistrări ale unor spectacole, filme care au fost deja înscrise în edițiile anterioare ale festivalului, filme de 1 minut sau reclame la diverse brand-uri.

Despre aplicație:

  • Datele limită la care poate fi trimisă aplicația sunt 31 mai (Early bird), 14 iunie (regular), 5 iulie (late)
  • Aplicanții vor primi răspuns referitor la selecția filmului înscris până pe 1 august 2020;
  • Fiecare regizor poate înscrie maximum 2 filme în competiție;
  • Înscrierea filmelor se face prin intermediul platformei Film Freeway ;
  • Înainte de a face aplicația, trebuie verificate taxele aferente fiecărui deadline.

BIDFF isi propune in 2020 un program care sa includa proiectii speciale, conferinte, ateliere ce exploreaza teoretic si practic utopia|distopia, prin intermediul filmului de fictiune, artei video, animatiei, musicalului si documentarului.

Cea de-a șasea ediție a festivalului este programată în perioada 3 – 6 septembrie 2020 si va avea loc în Bucuresti, respectand regulile si restrictiile impuse de autoritati in contextul evolutiei pandemiei de coronavirus, pentru siguranta tuturor participantilor si a echipei de organizare. 

No Responses to “Bucharest International Dance Film Festival lanseaza inscrierile pentru cea de-a sasea editie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *