„Camp de maci” a obtinut trei premii internationale

Filmul „Camp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a castigat atat Premiul pentru cel mai bun film in sectiunea Fest Focus a Festivalului International de Film din Belgrad, cat si Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, si juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din sectiunea Talents. 

Drama „Câmp de maci”, debutul în cinematografie al regizorului Eugen Jebeleanu, a fost prezentată în premieră mondială la cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional Tallinn Black Nights (PÖFF). Până în acest moment filmul are în palmares cinci premii internaționale, două dintre acestea fiind acordate pentru cea mai bună interpretare actorului Conrad Mericoffer (la Festivalul Internațional de Film Gijón și Festivalul Internațional de Film de la Torino). De asemenea, filmul este prezent în peste 15 selecții oficiale la festivaluri de film din Europa și Statele Unite ale Americii. Printre acestea se numără: BFI Flare London, Glasgow Film Festival, Miami Film Festival și San Francisco International Film Festival.

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezintă o zi din viața lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din București. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

Din distributie mai fac parte Alexandru Potocean, Cendana Trifan, Ionut Niculae, Alex Calin, Rolando Matsangos si George Pistereanu. Filmul este produs de Velvet Moraru, imaginea este semnata de Marius Panduru, montajul de Catalin Cristutiu, sunetul de Alex Dragomir, iar scenografia si costumele de Velica Panduru.

„Aceste premii mă onorează și vreau să mulțumesc întregii echipe cu care am lucrat la acest proiect minunat. Este foarte important pentru noi că filmul a fost prezentat în cinematografe și la festivaluri, pentru că spune povestea unui tânăr jandarm homosexual din România de astăzi. Este o poveste pe care nu o vedem atât de des în cinematografia românească și mă bucur enorm că aceste premii au venit chiar în preajma Zilei Internaționale împotriva Homofobiei. Abia aștept și întâlnirea cu publicul din România”, a menționat regizorul Eugen Jebeleanu.

No Responses to “„Camp de maci” a obtinut trei premii internationale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *