CARBON, din 7 Iulie în cinema

Transilvania Film anunță din 5 iulie avanpremiera în cinematografele din întreaga țară a celui mai de succes film moldovenesc, CARBON, în regia lui Ion Borș. După succesul obținut la ediția din 2023 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), comedia cu gust amar își propune să cucerească publicul român prin povestea sa captivantă și personajele memorabile.

Acțiunea filmului CARBON are loc în Moldova anului 1992, în timpul războiului de pe Nistru, și urmărește povestea unui tânăr tractorist care, din dorința sa naivă de a-și construi un viitor alături de iubita sa, pornește într-o călătorie plină de peripeții în căutarea împlinirii visurilor. Însă o descoperire sinistră transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde, în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur. 

Echipa filmului va fi prezentă în București (5 iulie, Elvira Popescu) și Timișoara (6 iulie, Cinema Victoria) pentru proiecții speciale și sesiuni de Q&A.

CARBON marchează debutul regizoral al lui Ion Borș și se bucură de recunoaștere internațională. Filmul a devenit cel mai de succes film moldovenesc din ultima perioadă, obținând un record de încasări la box office în Moldova și fiind primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. De asemenea, CARBON a fost selectat ca propunere oficială a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar, iar succesul său l-a dus în peste 25 de orașe din întreaga lume.

CARBON este distribuit în România de Transilvania Film. 

No Responses to “CARBON, din 7 Iulie în cinema”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *