Castigatorii ANONIMUL IIFF 2020

Publicul Festivalului International de Film Independent ANONIMUL a decis sambata, 15 August, prin vot electronic, castigatorii celei de-a 17-a editii.

  • Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc, in valoare de 1.000 de Euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului IN NOAPTE, regizat de Ana Pasti
  • Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj strain, in valoare de 1.000 de Euro, oferit de UCIN, a mers catre LEAVE OF ABSENCE, regizat de Anton Sazonov (Rusia). 
  • KAIMOS, regizat de Sarra Tsorakidis, este scurtmetrajul caruia anul acesta Fundatia ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Pastină, in valoare de 1.000 de Euro. 

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în perioada 12 – 16 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, a reunit în selecția competiției de scurmetrametraj românesc 9 titluri, iar competiția de scurtmetraj internațional 10 filme din Iran, SUA, Danemarca, Vietnam, Polonia, Rusia, Singapore, Spania şi Lituania. Selecția ambelor competiții a fost realizată de criticul de film Ionuț Mareș.

Programul festivalului a fost completat cu cele mai noi lungmetraje de ficțiune și documentare românești, filme care încă nu au fost lansate în cinematografe, cum sunt MALMKROG al lui Cristi Puiu și ACASĂ, în regia lui Radu Ciorniciuc, filme ale căror premiere au fost amânate la instaurarea stării de urgență din primăvara acestui an, precum 5 MINUTE, în regia lui Dan Chișu și IVANA CEA GROAZNICĂ, în regia Ivanei Mladenović, sau filme apreciate de public și în marile festivaluri internaționale precum COLECTIV, documentarul lui Alexander Nanau. 

Spectatorii ANONIMUL IIFF au putut vedea în premiră națională, în deschiderea festivalului, THE FATHER, debutul în lungmetraj al dramaturgului Florian Zeller, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman, care a beneficiat doar de premiera internațională la Sundance, și care urmează să intre în cinematografele din întreaga lume atunci când acestea se vor redeschide. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *