Castigatorii festivalului ANONIMUL 2019

Publicul Festivalului International de Film Independent ANONIMUL a decis castigatorii celei de-a 16-a editii: Trofeul ANONIMUL 2019 si premiul in valoare de 3.000 de Euro a fost castigat de productia belgiana „The Best of Dorien B.”, in regia lui Anke Blondé.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc, in valoare de 1.000 de Euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului „Trofeul Tineretii” (r. Razvan Oprescu), in timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj strain, in valoare de 1.000 de Euro a mers catre productia spaniola „Piggy” (r. Carlota Pereda). „La Bête” (r. Filippo Meneghetti) este scurtmetrajul caruia anul acesta Fundatia ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Pastina, in valoare de 1.000 de Euro. 

Timp de șase zile, publicul ANONIMUL a văzut 44 de filme, șapte dintre ele facând parte din retrospectiva dedicată regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, invitatul special al acestei ediții, ce a primit Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

De asemenea, în programul festivalului s-au regăsit și proiecții speciale ale unor filme românești ce urmează să intre în circuitul cinematografic în această toamnă, cum sunt „La Gomera”, noul film al lui Corneliu Porumboiu, și „Arest”, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn.

Retrospectiva ANONIMUL va avea loc in perioada 12-14 Septembrie la Cinema Muzeul Taranului din Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.