Ciro Guerra va lansa la Hollywood o productie cu Johnny Depp si Robert Pattinson in rolurile principale

Pasari Calatoare / Birds of Passage, cel mai recent film regizat de columbianul Ciro Guerra alaturi de Cristina Gallego va avea premiera in cinematografele din Romania pe 15 martie. Lansat international in cadrul sectiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, ”Pasari Calatoare / Birds of Passage” s-a bucurat de succes in cinematografele din SUA, unde a fost lansat pe 13 februarie.

Acțiunea din cel mai recent film al său, ”Păsări Călătoare”, este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Cronicile pozitive si reacția publicului au crescut interesul Hollywoodului, iar urmatorul film anuntat de regizor, aflat in post-productie, va duce la un alt nivel povestile popoarelor indigene si intruziunea civilizatiei in traditiile si in modul lor de viata: ”Waiting for the Barbarians” este o adaptare pentru marele ecran a romanului omonim, scris de laureatul Premiului Nobel pentru literatura, J. M. Coetzee. Avand data lansarii programata pentru 2020, filmul ii va aduce impreuna pe Johnny Depp, Mark Rylance (Oscar pentru rolul din Bridge of Spies) si pe Robert Pattinson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.