colectiv – selectat la Festivalul de Film Sundance

Unul dintre cele mai asteptate documentare in 2020, colectiv, realizat de Alexander Nanau, a fost selectat la Sundance in sectiunea „Spotlight” (sectiunea Spotlight este un Secțiunea Spotlight este un tribut pentru titlurile exceptionale care au avut premiera mondiala in anul anterior.).

Produs de Alexander Nanau Production in coproductie cu HBO Europe si Samsa Film, colectiv este un documentar observational despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv. Filmul urmareste povestea anului 2016 si se concentreaza pe relatia dintre autoritati si jurnalisti in incercarea de a afla adevarul. “colectiv” este despre oameni versus sistem, linia fina dintre adevar si minciuna, despre curaj si responsabilitate.

colectiv a avut premiera mondială în selecția oficială – în afara competiției la Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2019, a fost proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și a primit premiul pentru Cel mai bun film documentar în Competiția Internațională la a cincisprezecea ediție a Festivalului de Film de la Zurich.

După premierele de la Veneția și Toronto, unde a primit cronici pozitive și a stârnit reacții covârșitoare, colectiv va fi singurul film documentar proiectat în secțiunea Spotlight la Festivalul de Film Sundance (23 ianuarie- 2 februarie 2020)

Lansarea in cinematografele din Romania, urmata de premiera pe HBO si HBO GO, va avea loc in primavara lui 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *