Io sto con gli ippopotami (1979)

Dupa cum v-am mai spus in ultimele zile, se pare ca, dupa foarte multi ani, am prins din nou gustul comediilor cu Bud Spencer si Terence Hill. Filmele celor doi erau mereu pe lista parintilor mei. Credeti-ma pe cuvant, radeam cu lacrimi de fiecare data cand ii vedeam in “actiune”. Mai rar un dou atat de reusit.

Slabe sanse sa mai vedem vreodata actori ca ei. Comediile din ziua de astazi/actorii care joaca in ele sunt de toata jena. Cu greu reusesc americanii sa mai lanseze o comedie de Doamne ajuta si chiar nu inteleg de ce. Oare este chiar asa de complicat sa faci pe cineva sa rada? Sau este efortul mult prea mare? Probabil ca nu o sa aflu niciodata. Partea mai trista este ca nu stiu ce o sa fac in momentul in care o sa termin de vazut toate comediile vechi…

Revenind la subiect, cu toate ca nu se compara cu celalalte recomandari pe care vi le-am facut in ultima saptamana, Io sto con gli ippopotami (1979) este o alta comedie pe care ar trebui sa o vedeti. Filmul respecta reteta de succes folosita de Bud Spencer si Terence Hill in mai toate productiile care ei apar. Sunt sanse mari sa va placa.

Povestea: Un fost boxer de succes (Ormond) are o afacere foarte profitabila in Africa. Avand foarte multi bani, el si-a permis de-a lungul timpului sa mituiasca majoritatea oficialitatilor locale si sa faca tot ceea ce ii trece prin cap. Ultima lui idee geniala? Sa vanda animalele salbatice africane unor gradini zoologice din Canada.

Problema? Slim (Terence Hill) si Tom (Bud Spencer), doi veri care nu se suporta deloc, nu sunt de acord cu ideea lui Ormond si au de gand sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a-l opri. De aici, evident, incepe distractia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *