They Call Me Trinity (1970)

They Call Me Trinity (1970) este un western in care umorul este ca la el acasa. Va pasioneaza western-urile si comediile? Perfect! Trebuie neaparat sa cautati acest film. Terence Hill si Bud Spencer sunt greu de egalat cand vine vorba de umor. Nu stiu daca o sa mai avem vreodata ocazia sa vedem doi actori care macar sa se apropie de valoarea lor.

Apropo, They Call Me Trinity (1970) face parte din sub-genul spaghetti western.

Westernul spaghetti sau westernul italian este porecla unui larg sub-gen de filme occidentale care au apărut la mijlocul anilor 1960, inspirate de stilul unic al regizorului italian Sergio Leone și care au avut succes internațional la box-office. A fost numit astfel de majoritatea criticilor americani deoarece au fost produse și regizate de către italieni.

În Italia termenul pentru aceste filme este western all’italiana (adică western în stil italian); criticii britanici au avut tendința de a eticheta acest gen Continental Western, iar sintagma Spaghetti Western potrivit actorului Aldo Sambrell a fost inițial creată de jurnalistul italian Alfonso Sancha,[1] ca un nume peiorativ pentru acest gen de filme, dar care, în timp, a devenit un nume larg acceptat de către fanii filmelor. Limba în care filmele au fost inițial produse era italiană, dar cum cele mai multe filme erau multilingve, majoritatea filmelor western spaghetti nu au o limbă oficială dominantă.[2] Multe din filmele care au fost realizate în Spania se numesc western paella. Sursa: ro.wikipedia.org

Povestea: Un calator cunoscut sub numele de Trinity (Terence Hill) ajunge din intamplare in orasul in care fratele sau este serif. In realitate, fratele sau este un hot care i-a rupt picioarele adevaratului serif si l-a lasat sa moara in desert. Ca sa scape de urmaritori, Bambino/hotul (Bambino) devine serif in locul celui adevarat.

Dupa o serie amuzanta de intamplari si o intalnire cu o domnisoara care ii fura inima, Trinity il convinge pe fratele sau sa lupte impotriva unui baron local care vrea sa ii fugareasca pe mormonii din zona. Vor reusi cei doi sa il invinga? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.