Trading Places (1983)

Avand in vedere ca vacanta si Craciunul se apropie cu pasi repezi, m-am gandit ca ar fi cazul sa ma uit la filmele mele preferate de sarbatori. Nu as putea spune ca duc lipsa de ocupatie, dar cred ca este timpul sa iau o pauza si sa ma relaxez. Desi le-am vazut de mai multe ori, nu ma pot abtine sa nu ma uit macar la cateva dintre ele. Este singura perioada in care as putea sa le vizionez. Le gasiti pe toate aici: Top 15 Filme de Craciun. Si asa ajungem la recomandarea de astazi: Trading Places (1983), un film perfect pentru Craciun.

Lectia din Trading Places: oricat de sus ai ajunge, nu uita sa fii bun cu cei din jur; nu se stie niciodata cat timp o sa ai putere si bani. Si, bineinteles, nu uita ca semeni ceea ce culegi. Karma isi face intotdeauna datoria. Este doar o chestiune de timp.

Povestea: S-ar putea spune ca viata lui Louis Winthorpe este perfecta: are un loc de munca foarte bine platit la firma de brokeraj Duke and Duke, o logodnica frumoasa, inteligenta si bogata, un viitor sclipitor. Intr-o zi, din pura intamplare, Louis se ciocneste de Billy Ray Valentine la iesirea dintr-un club de societate si presupune imediat ca acesta, un om de pe strada, incearca sa-l jefuiasca. Ba mai mult, Louis face tot posibilul ca Valentine sa fie arestat, cu toate ca omul era nevinovat.

Vazand aroganta angajatului lor, Mortimer si Randolph Duke se gandesc la un pariu extrem de interesant. Pe scurt, un frate pune pariu ca Valentine ar putea sa faca o treaba la fel de buna ca Louis fara prea mare efort, in timp ce Louis ar putea oricand sa devina, cu putin “ajutor”, un infractor. Suma pe care se pune pariu: 1 dolar. Ca pariul sa fie mai interesant, cei doi frati au grija sa-l “ajute” pe Louis sa isi piarda locul de munca, logodnica si banii.

Cum se vor descurca Louis si Valentine dupa modificarile aplicate de fratii Duke in vietile lor ? Cine va castiga pariul? Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Trading Places (1983)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *