Concurs de afise pentru tinerii artisti, pana pe 15 Mai

Lungmetrajul de animatie “Merge si-asa” in regia lui Valentin Urziceanu si produs de ABI Fundatie – o satira despre film, muzica si viata – intra in cinematografele din tara in luna iunie. Filmul intentioneaza sa deschida un dialog despre diversitate, acceptare si convergenta dintre o serie de culturi si nationalitati de pe teritoriul Europei. 

Cu prilejul lansarii, distribuitorul Mockra Productions lanseaza un concurs de afise pentru tinerii artisti vizuali – liceeni si studenti la facultatile de arta din tara – pornind de la subiectul filmului.

Tinerii artisti sunt invitati sa se inscrie pe mergesiasafilm@gmail.com, organizatorul urmand sa trimita mai multe detalii despre film. Posterul trebuie sa fie unidimensional (70 x 100 mm), orientare portrait, realizat in una dintre urmatoarele tehnici: grafica, pictura, colaj, tehnici computerizate, iar mesajul format din text si/sau grafica trebuie sa fie relevant pentru film. Data limita pentru designul de afis este 15 mai.

12 afise selectate de echipa filmului vor fi expuse la Muzeul National al taranului Roman la finalul lunii mai, iar 3 dintre tinerii autori vor castiga unul dintre premiile oferite de partenerii Fundatia Calea Victoriei, Art&Hobby Studio si InLight Center, constand in vouchere la cursuri teoretice si artistice in valoare de 500 lei fiecare.

Giani este un baiat de etnie roma care viseaza sa ajunga un mare chitarist, inspirat de modelul sau, Django Reinhardt, celebrul artist care a dezvoltat Jazz-ul Manouche. in Europa sfasiata de cel de-al Doilea Razboi Mondial, el calatoreste din Bucuresti in Paris pe jos, iar pe drum are sansa sa asculte melodii traditionale ale diverselor natii europene, pe care le distileaza intr-un stil propriu. 

Filmul penduleaza intre povestea lui Giani si drama echipei de creatie in fata  constrangerilor din viata reala. Asemeni unui Deus ex machina, managerul proiectului va transforma finalul intr-unul fericit, ca in povesti. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *