Conrad Mericoffer a fost desemnat cel mai bun actor la festivalurile de la Torino si Gijon

Conrad Mericoffer, actorul roman care interpreteaza personajul principal din filmul CAMP DE MACI / POPPY FIELD (r. Eugen Jebeleanu) a castigat Premiul pentru cel mai bun actor in sectiunea oficiala Retueyos la Festivalul International de Film Gijón din Spania. De asemenea, si juriul Festivalului de Film de la Torino a decis sa-l premieze pe Conrad Mericoffer cu Best Actor in cadrul editiei cu numarul 38 a evenimentului din Italia.

Drama, debutul in cinematografie al regizorului Eugen Jebeleanu, a fost prezentata in premiera mondiala la cea de-a 24-a editie a Festivalului International Tallinn Black Nights (PÖFF). După premiera mondiala din capitala Estoniei, au urmat si premierele in Spania si Italia, la Festivalul International de Film Gijón si Festivalul International de Film de la Torino, unde a fost selectat in competitia principala.

Realizat după un scenariu de Ioana Moraru, filmul prezinta o zi din viața lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din București. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

Din distribuție mai fac parte Alexandru Potocean, Cendana Trifan, Ionut Niculae, Alex Calin, Rolando Matsangos si George Piștereanu.

Filmul este produs de Velvet Moraru, imaginea este semnata de Marius Panduru, montajul de Catalin Cristutiu, sunetul de Alex Dragomir, iar scenografia si costumele de Velica Panduru.

“Aceste distincții înseamnă enorm pentru mine fiindcă atunci când am primit acest rol eram pe punctul de a renunța la actorie. Cred că timpul este o resursă foarte prețioasă și nu vreau să știu că îl pierd pur și simplu. Dar iată, aceste două premii mi-au confirmat că trebuie să merg mai departe, oricât de dificil, frustrant, confuz și sinuos poate fi uneori acest drum. Cred foarte tare că mesajul filmului este despre neputința unui om de a putea fi sincer cu el însuși, de a iubi fără să-i fie teamă că acest sentiment îi poate distruge viața, și este despre conștientizarea faptului că libertatea înseamnă a iubi fără bariere, fără frustrări, fără frici. Pentru că a iubi înseamnă viață”, spune actorul Conrad Mericoffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *