Dans cu Mr. Gaga / Spectacole noi de teatru online

De Ziua Internationala a Dansului, cei de la TIFF vin cu o propunere irezistibila: Mr. Gaga, un film despre celebrul coregraf israelian Ohad Naharin, un geniu artistic care și-a creat propriul limbaj de miscare, Gaga. Miercuri, 29 aprilie, de la 21:00, il puteti vedea gratuit pe unlimited.tiff.ro. 

Rămâi conectat la scena independentă din România, de oriunde din lume, și sprijină-i pe artiștii independenți explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a te duce” la teatru. Un bilet la spectacolele online din seria Play Unlimited: teatru nou la tine acasă costă 30 de lei (afișat în $) și poate fi cumpărat în avans accesând fiecare titlu în parte pe unlimited.tiff.ro, cu click pe pre-order

Iata ce urmeaza:

Joi, 30 aprilie, 20.00
153 de secunde
Regia: Ioana Păun 
Performeri: Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraș, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian Voina

Un spectacol care pornește de la povestea unei supraviețuitoare a incendiului din Colectiv și devine un eseu artistic  despre o generație aflată în blocaj. 

O producție a Centrului Național al Dansului din București.
Bilete, aici.

Marți, 5 mai, 20.00
Calul alb
Un spectacol de Ioana Păun
Cu: Ilinca Manolache

În 2016, o jurnalistă investighează un proces politic istoric: condamnarea lui Ioan Ficior. Cu 60 de ani înainte, Ioan Ficior, un tânăr comunist zelos, conducea lagărul de muncă Periprava. Cu alți 20 de ani înainte, în anii 40, un foarte tânăr baron ungur zelos omora un țăran român în fața fratelui acestuia, Ioan Ficior. Toate acestea într-un one woman show cu inserții de muzică live și cu un acvariu plin cu pești.

Spectacol produs în cadrul proiectului Torționar – Pact de responsabilitate colectivă, finanțat de AFCN. 
Bilete, aici.

Joi, 7 mai, 20.00
În viitorul apropiat
Regia: Cristian Ban
Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari
Ce vei face mâine?
Ce vei face după ce pleci de aici?
Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?
Cum vezi viitorul apropiat?

…sunt câteva din întrebările la care spectacolul încearcă să răspundă. Imposibilitatea de a prevedea ceea ce va urma se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica.

O producție Reactor de creație și experiment, în parteneriat cu Váróterem Projekt. 
Bilete, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *