DAU. Natasha este pe TIFF Unlimited

DAU. Natasha, controversatul film care a castigat Ursul de Argint pentru contributie artistica si a facut valuri la Festivalul de la Berlin anul trecut, este disponibil online pe platforma TIFF Unlimited, in premiera in Romania.

Aflat la granița dintre reality-show și ficțiune, filmul regizat de Ilya Khrzhanovskiy și Jekaterina Oertel o are în centru pe Natasha (Natasha Berezhnaya), o femeie responsabilă de cantina unui institut de cercetare secret din Rusia sovietică a anilor 1950. În timpul unei petreceri, Natasha îl cunoaște pe un cercetător francez invitat la institut. A doua zi, viața ei ia o turnură dramatică atunci când e convocată la KGB.

Început în 2007, DAU a fost gândit inițial ca un film de lungmetraj. În 2009, clădirea enormă a unui bazin de înot abandonat din Harkov (Ucraina) a devenit centrul acestui proiect, fiind transformată în cel mai mare platou de filmare contruit vreodată în Europa. Aici a fost reprodus în detaliu un institut de cercetare sovietic, care apoi a fost populat cu cercetători, artiști, chelneri, securiști și oameni obișnuiți, într-un univers paralel în spațiu și timp. Din când în când, echipa de filmare venea, se costuma și înregistra felii din viețile celor de acolo, cu indicații minimale de scenariu.

Initial programata pentru salile de cinema, lansarea acestui film – proiectat anul trecut la TIFF, in avanpremiera – a fost mutata online, dandu-le cinefililor ocazia de a se bucura de o premiera in contextul in care majoritatea cinematografelor sunt inchise. DAU. Natasha este disponibil din 7 aprilie pe unlimited.tiff.ro pentru publicul larg in sistem pay-per-view, cu un bilet digital care costa 15 lei si care este valabil 72 de ore.

Tot pe unlimited.tiff.ro, din 21 aprilie, va fi lansata miniseria DAU. Degeneration, parte a aceluiasi proiect-mamut, un experiment social si artistic unic, care imbina film cu stiinta, performance, spiritualitate, literatura si arhitectura.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.