Donbass, proiectii in scop umanitar

Donbass, filmul regizorului ucrainean Sergei Loznitsa despre conflictul din estul Ucrainei, distribuit de Digital Cube, va avea in perioada urmatoare o serie de proiectii in mai multe cinematografe din tara. Fondurile stranse in urma proiectiilor vor fi donate pentru ajutorarea refugiatilor de razboi ucraineni, fiind directionate catre Crucea Rosie Romana si alte organizatii caritabile. 

Comedie neagră despre opresiune, efectele propagandei și manipulare în era post-adevărului, Donbass spune o poveste universală despre umanitate prin intermediul războiului. Filmul a fost conceput de Sergei Loznitsa în 2015, după realizarea documentarului Maidan

În Donbass, o regiune din estul Ucrainei, un război hibrid este în plină desfăşurare: pe lângă conflictul armat, zona este afectată de jafuri generalizate. În Donbass, războiul este considerat iubire, propaganda este egală cu adevărul, iar ura este considerată dragoste. În centrul atenţiei nu se află doar această regiune sau această ţară, ci umanitatea şi civilizaţia în general. În centrul atenţiei se află fiecare dintre noi.

Filmul a fost prezentat la Cannes 2018, unde Sergei Loznitsa a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun regizor in cadrul sectiunii „Un Certain Regard”.

Proiectiile speciale Donbass vor avea loc in perioada urmatoare in mai multe orase din tara: Bucuresti (Cinema Elvire Popesco, Cinema Union, Happy Cinema), Cluj (Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria), Alexandria (Happy Cinema), Bacau (Happy Cinema), Barlad (Cityplex Victoria), Bistrita (Happy Cinema), Botosani (Happy Cinema), Buzau (Happy Cinema), Constanta (Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”),Focsani (Happy Cinema), Sfantu Gheorghe (Cinema Arta by Cityplex), Targu Mures (Muzeul Judetean Mureș), Toplita (Cinema 3D Calimani), Vaslui (Happy Cinema), precum si pe platformele TIFF Unlimited și Happy Cinema.

O campanie initiata de Laurentiu Merisan (distribuitor de film) si sustinuta de Digital Cube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *