Doua premii si trei nominalizari pentru ”Vinovatul”

Vinovatul / The Guilty, propunerea Danemarcei la Premiile Oscar si favoritul publicului cinefil din intreaga lume a avut lansarea in cinematografele din Romania in weekend-ul trecut. Tot atunci, ”Vinovatul” a adaugat in palmares doua premii si 3 nominalizari importante:

Sambata, 10 noiembrie, s-au anuntat nominalizarile European Film Awards, premii denumite și Oscarul European. Vinovatul / The Guilty a fost nominalizat la 3 categorii: Cel mai bun scenariu – Gustav Möller & Emil Nygaard Albertsen, Cel mai bun actor intr-un rol principal: Jakob Cedergren si Descoperirea anului.

Duminica, 11 noiembrie, s-a incheiat cea de-a 59-a editie a Festivalului Internațional de Film de la Salonic. Vinovatul a plecat acasa cu doua premii: Cel mai bun actor intr-un rol principal: Jakob Cedergren si Premiul Publicului pentru Cel mai bun film din competitie.

De altfel, Premiul Publicului este cel mai frecvent trofeu castigat de filmul cineastului debutant Gustav Möller: Sundance Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Transilvania International Film Festival (TIFF), Montclair Film Festival, Seattle International Film Festival, Stony Brook Film Festival sunt doar cateva dintre festivalurile unde filmul a fost ales de catre public ca fiind cel mai bun din competiție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *